Παλαιότερο μήνυμα του Μπιν Λάντεν σε ιστοσελίδα

Αποσπάσματα μηνύματος που αποδίδονται στον Οσάμα Μπιν Λάντεν και δεν είχαν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, απευθύνουν έκκληση σε ισλαμιστές κληρικούς και ηγέτες για να σχηματίσουν ένα συμβούλιο και να εξοπλίσουν τους Μουσουλμάνους για έναν ιερό πόλεμο κατά της Δύσης, αναφέρεται σε ηλεκτρονική σελίδα μουσουλμανικού διαδικτυακού τόπου.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα είχε μεταδώσει τον Ιανουάριο αποσπάσματα μαγνητοφωνημένου μηνύματος, για το οποίο η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών CIA είχε αποφανθεί ότι «πιθανόν» να ανήκει στον Μπιν Λάντεν. Το πλήρες κείμενο του μηνύματος είναι καταχωρημένο στην ηλεκτρονική σελίδα του δικτύου Dirasat. Στο μήνυμα αναφέρεται ότι το προτεινόμενο συμβούλιο πρέπει να βοηθήσει τους μουσουλμάνους μαχητές να αποκτήσουν ελαφρά όπλα, αυτοπροωθούμενες οβίδες και αντιαρματικές νάρκες.
«Θρησκευτικές προσωπικότητες, ηγέτες με επιρροή και έμποροι πρέπει να συναντηθούν σε ασφαλή τοποθεσία, μακριά από τη σκιά των τυραννικών αραβικών καθεστώτων και να σχηματίσουν ένα συμβούλιο για να καλύψουν το κενό που έχει δημιουργηθεί από το τρίκλισμα αυτών των καθεστώτων ή από τη διανοητική τους ανικανότητα», αναφέρεται στο μήνυμα.
«Οι περιουσίες τους πρέπει να ενώσουν τους Μουσουλμάνους, να υπερασπιστούν το Ισλάμ, να προετοιμάσουν έναν ιερό πόλεμο και διευκολύνουν τη μεταφορά των όπλων», αναφέρεται επίσης στο μήνυμα και προστίθεται ότι το σώμα αυτό θα ξεκινήσει με δράση μικρής κλίμακας και όταν ωριμάσουν οι περιστάσεις θα αναπτυχθεί.
Όπως και η μαγνητοταινία, έτσι και το μήνυμα της ιστοσελίδας ζητά από τους Μουσουλμάνους «να χτυπήσουν τις αμερικανικές δυνάμεις που κατέχουν το Ιράκ».
«Ζητώ από τους γιους του Ισλάμ να απομονώσουν τους ηγέτες τους που τους διοικούν με αδικία και να ιδρύσουν μια ισχυρή και πιστή ηγεσία που να υπερασπίζεται το Ισλαμ σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς», αναφέρει ακόμη το μήνυμα, το οποίο καταλήγει: «η κατοχή του Ιράκ είναι απλά ένας σύνδεσμός με την αλυσίδα της κακής σιωνιστικής σταυροφορίας, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κατοχή των υπολοίπων κρατών του Κόλπου πριν από την ισχυρή ηγεμονία για τον έλεγχο όλου του κόσμου».
Πηγή: skai.gr