Πακιστάν: Έξι παραστρατιωτικοί νεκροί από έκρηξη βόμβας

Έξι Πακιστανοί παραστρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βόμβα καθώς το όχημα στο οποίο επέβαιναν περνούσε από το σημείο όπου είχε τοποθετηθεί στην επαρχία Μπαλουτσιστάν (νοτιοδυτικά), δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα αξιωματικός της αστυνομίας.

Η έκρηξη έγινε το βράδυ της Δευτέρας κατά τη διάρκεια περιπολίας ρουτίνας στην περιοχή Μπολάν, περίπου 80 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την επαρχιακή πρωτεύουσα, την Κουέτα.

Οι τραυματίες εισήχθησαν σε νοσοκομείο, είπε ο Μουράντ Κάσι, αξιωματικός της αστυνομίας της Μπολάν.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια, αλλά αυτονομιστές δρουν εδώ και χρόνια στην επαρχία, που σπαράσσεται από συγκρούσεις και όπου είναι επίσης παρόντες τζιχαντιστές.

Στις αρχές του Μαΐου, έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε παρόμοια ενέργεια. Την ευθύνη ανέλαβε η αυτονομιστική οργάνωση Στρατός Απελευθέρωσης του Μπαλουτσιστάν.

Με πλούσιο υπέδαφος, η Μπαλουτσιστάν, που γειτονεύει με το Αφγανιστάν και με το Ιράν, είναι η μεγαλύτερη από τις τέσσερις ομόσπονδες επαρχίες του Πακιστάν.

Χιλιάδες παραστρατιωτικοί είναι ανεπτυγμένοι για να διεξάγουν ελέγχους ασφαλείας ενισχύοντας την αστυνομία στην επιβολή της τάξης σε ασταθείς περιοχές της επαρχίας των επτά εκατομμυρίων κατοίκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ