Παιδικές τροφές με δηλητήριο

Οι αμερικανικές αρχές ερευνούν δύο περιπτώσεις όπου βαζάκια με παιδικές τροφές βρέθηκαν να περιέχουν ίχνη του δηλητηρίου ρηκίνη. Και τα δύο βάζα βρέθηκαν στην πόλη Ιρβάιν της Καλιφόρνιας τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο. Στα τέλη Μαΐου ένας άνδρας επικοινώνησε με την αστυνομία και ανέφερε ότι τάισε το γιο του από ένα βαζάκι στο οποίο αργότερα βρήκε ένα σημείωμα που έγραφε ότι το περιεχόμενο ήταν μολυσμένο με ρηκίνη. Δύο εβδομάδες αργότερα αναφέρθηκε ένα παρόμοιο περιστατικό.
Κανένα από τα παιδιά που έφαγαν τις τροφές αυτές δεν παρουσίασε προβλήματα υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σημειώματα αναφερόταν το όνομα ενός αστυνομικού της πόλης Ιρβάιν, γεγονός που μπορεί να σημαίνει ότι ίσως να πρόκειται για κάποια τοπική διαμάχη. Η αστυνομία πάντως αρνείται μέχρι τώρα να ανακοινώσει ποια πιστεύει ότι ήταν τα κίνητρα των δραστών.
Η ρηκίνη ή δηλητήριο του καστορέλαιου μπορεί να αποβεί μοιραία για όποιον την καταπιεί ή την εισπνεύσει ακόμη και σε πολύ μικρές ποσότητες.
Τον Φεβρουάριο, τρία γραφεία της Γερουσίας στην Ουάσινγκτον έκλεισαν για πολλές ημέρες όταν εντοπίστηκε ρηκίνη σε μια αίθουσα όπου φυλάσσεται η αλληλογραφία ενώ πέρσι οι μυστικές υπηρεσίες εντόπισαν μια επιστολή που είχε προορισμό το Λευκό Οίκο και περιείχε ένα φιαλίδιο με ρηκίνη.
Πηγή: skai.gr