Παγκόσμιος συναγερμός των αρχών ασφαλείας

Σε συναγερμό και πάλι οι αρχές ασφαλείας παγκοσμίως ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων της πρωτοχρονιάς.
Νωρίτερα, εκκενώθηκαν -για προληπτικούς λόγους- δύο αίθουσες αναχωρήσεων του αεροδρομίου του Αμστερνταμ, στην Ολλανδία, όπου εντοπίστηκε ύποπτη αποσκευή.
Μετά την εντολή των Ηνωμένων Πολιτειών να υπάρχουν κατά περίπτωση ένοπλοι φρουροί στις πτήσεις αεροσκαφών, το αμερικανικό δίκτυο FoxNews υποστηρίζει ότι οι αμερικανικές αρχές ενδέχεται να απαγορεύσουν τις πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες όσων ξένων εταιρειών αρνηθούν να εφαρμόσουν το μέτρο.
Πάντως, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών δηλώνει αντίθετη στην αξίωση των ΗΠΑ και εκτιμά ότι το κόστος για ένα τέτοιο μέτρο, εφόσον επιβληθεί, πρέπει να το αναλάβουν οι κυβερνήσεις και όχι οι αεροπορικές εταιρείες.
Την ίδια ώρα, αποφασίστηκε να ακυρωθούν όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κωσταντινούπολη, ενώ πάνω από 300.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στις πλατείες και τους δρόμους των ρωσικών πόλεων.
Εν τω μεταξύ, η γερμανική αστυνομία απέκλεισε σήμερα για λόγους ασφαλείας μεγάλη έκταση γύρω από το στρατιωτικό νοσοκομείο του Αμβούργου, όπου νοσηλεύονται τραυματισμένοι αμερικανοί στρατιώτες, λόγω «σοβαρών ενδείξεων» για την προετοιμασία μιας τρομοκρατικής επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο από πιθανολογούμενους ισλαμιστές τρομοκράτες, ανακοινώθηκε από την αστυνομία.
Τέλος η απαγόρευση πτήσεων πάνω από την ιταλική πρωτεύουσα-απόφαση που ελήφθη από τις αρχές της χώρας για τις 24 έως και τις 29 Δεκεμβρίου-θα παραταθεί έως και τις 6 Ιανουαρίου, ανακοινώθηκε σήμερα μέσω του ιταλικού Πρακτορείου Ειδήσεων ANSA. Ο εναέριος χώρος πάνω από τη Ρώμη έχει κλείσει σε μια περίμετρο οκτώ χιλιομέτρων και από την απόφαση αυτή αποκλείονται οι κρατικές πτήσεις και οι πτήσεις δημόσιας ανάγκης.
Πηγή: skai.gr