Για κρατική τρομοκρατία κατηγόρησε τη Ρωσία ο Ουκρανός Υπ. Άμυνας από το Λονδίνο

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολέξι Ρεζνίκοφ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι διαπράττει κρατική τρομοκρατία στη χώρα του και προειδοποίησε ότι μετά από την Ουκρανία θα επιτεθεί και σε άλλες χώρες.

Μιλούσε από το Λονδίνο έχοντας συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του Μπεν Γουάλας και την Υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας.

Ο κ. Ρεζνίκοφ είπε ότι 150 παιδιά έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εισβολής, καθώς και ότι περισσότερα από 400 σχολεία και νηπιαγωγεία και πάνω από 110 νοσοκομεία έχουν καταστραφεί από τα ρωσικά πλήγματα.

«Χιλιάδες και χιλιάδες πολίτες» έχουν επίσης χάσει τη ζωή τους, πρόσθεσε, χωρίς να είναι γνωστό πόσοι είναι παγιδευμένοι στα ερείπια κτιρίων.

«Πρόκειται για κρατική τρομοκρατία. Για αυτό το Κρεμλίνο πρέπει να σταματηθεί, διότι θα προχωρήσει παραπέρα. Θα επιτεθεί σε άλλες χώρες», προειδοποίησε ο κ.
Ρεζνίκοφ.

Ευχαρίστησε δε τη Βρετανία για τη στήριξη και κυρίως τον οπλισμό που όπως είπε έχει ενισχύσει τις αμυντικές ικανότητες του ουκρανικού στρατού.

Ο Βρετανός ομόλογός του Μπεν Γουάλας είπε πως «τώρα είναι η ώρα να παραδεχθεί ο Πρόεδρος Πούτιν ότι έκανε λάθος, να διορθώσει τα λάθη του έναντι των Ουκρανών, να φύγει από την Ουκρανία και να βοηθήσει την Ουκρανία να επιστρέψει στην ομαλότητα».

Πηγή: skai.gr