Η Ουκρανία υποστηρίζει πως διέλυσε μια ομάδα που ετοίμαζε επιθέσεις για λογαριασμό της Μόσχας

Η Ουκρανία υποστηρίζει πως διέλυσε μια ομάδα που ετοίμαζε επιθέσεις για λογαριασμό της Μόσχας

Η Ουκρανία υποστήριξε σήμερα πως διέλυσε μια ομάδα, η οποία ενεργούσε υπό τις διαταγές της Μόσχας και προετοίμαζε ένοπλες επιθέσεις για να «αποσταθεροποιήσει» τη χώρα.

«Οι οργανωτές της συμμορίας ετοίμαζαν μια σειρά ένοπλων επιθέσεων εναντίον υποδομών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας SBU υποστηρίζοντας πως η ομάδα «συντονιζόταν» από «ρωσικές ειδικές υπηρεσίες».

Οι δύο οργανωτές, ο ένας από τους οποίους είναι Ρώσος, συνελήφθησαν, διευκρίνισε η SBU, οι πράκτορες της οποίας κατέσχεσαν «έναν εκρηκτικό μηχανισμό, ελαφρά όπλα και πυρομαχικά». Δρούσαν στο Χάρκοβο, μεγάλη πόλη που βρίσκεται κοντά στα ρωσικά σύνορα στο ανατολικό τμήμα της χώρας, και στο Ζιτόμιρ, στο κέντρο της Ουκρανίας, σε απόσταση μικρότερη των 150 χλμ. από την πρωτεύουσα Κίεβο.

Οι δύο άνδρες ήταν πρώην κομάντο και είχαν συμμετάσχει σε μάχες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή στις δυνάμεις της τάξης.

Με το πρόσχημα ότι αναζητούν φρουρούς ασφαλείας, «άρχισαν να στρατολογούν» προσωπικό, «ουσιαστικά» Ρώσους που είχαν διαπράξει βίαια εγκλήματα, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Δείτε τις ειδήσεις εδώ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ