Στην κατοχή των Ρώσων σχεδόν η μισή περιφέρεια του Ντονέτσκ, αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ

Στην κατοχή των Ρώσων έχει περιέλθει η σχεδόν το μισό Ντονέτσκ σύμφωνα με αναφορές των διεθνών ΜΜΕ.

«Καμία πόλη» της περιφέρειας του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, δεν είναι «ασφαλής» για τους κατοίκους της, καθώς οι μάχες μεταξύ των Ουκρανών και του ρωσικού στρατού είναι πολύ βίαιες, προειδοποίησε σήμερα, ο κυβερνήτης της περιοχής, Πάβλο Κιριλένκο. Την ίδια οι Ρώσοι έχουν, σύμφωνα με αναφορές των διεθνών ΜΜΕ καταλάβει σχεδόν τη μισό της περιοχής.

«Δεν υπάρχει κανένα ασφαλές σημείο, καμία ασφαλής πόλη στην περιοχή του Ντονέτσκ», είπε ο Κιριλένκο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Είναι «εξαιρετικά επικίνδυνο για τους κατοίκους να παραμένουν εκεί», την ώρα που εντείνεται η ρωσική πίεση γύρω από της πόλεις Λισίτσανσκ και Σεβεροντονέτσκ, πρόσθεσε.

«Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει δύσκολη», σημείωσε ο κυβερνήτης, εξηγώντας ότι «ο εχθρός προσπαθεί να επικεντρώσει τις προσπάθειές του» κυρίως «στον οδικό άξονα Μπαχμούτ-Λισίτσανσκ, όπου είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να κυκλοφορεί κανείς.

Η διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων «κάνει ό,τι είναι δυνατόν» ώστε οι Ουκρανοί στρατιώτες να μην περικυκλωθούν από τον ρωσικό στρατό στον τελευταίο θύλακα αντίστασης που παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο, γύρω από το Λισίτσανσκ και το Σεβεροντονέτσκ, είπε ο Κιριλένκο. «Η βασική αποστολή είναι να σταματήσει η προέλαση του εχθρού προς το Σλοβιάνσκ και το Κραματόρσκ», δύο από τις σημαντικότερες πόλεις της περιοχής, συνέχισε.

Ο κυβερνήτης διαβεβαίωσε ότι μολονότι μαίνονται σφοδρές μάχες, οι εκκενώσεις συνεχίζονται και 251 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια την Τετάρτη.

«Παραμένουν 45.000 κάτοικοι στο Κραματόρσκ», μια πόλη που απέχει μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τη γραμμή του μετώπου, είπε. Υπενθύμισε επίσης ότι συνεχίζονται οι παραδόσεις τροφίμων στην περιοχή του Ντονέτσκ, αλλά έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, η υδροδότηση και η παροχή αερίου.

Πηγή: skai.gr