Στις 28 οι περιοχές που απελευθέρωσε ο ουκρανικός στρατός σε Κίεβο και Τσερνιχίβ

Σε 28 ανέρχονται πλέον οι οικισμοί που απελευθέρωσε ο ουκρανικός στρατός σε Κίεβο και Τσερνιχίβ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αποχωρήσει από αυτές τις περιοχές με τους Ουκρανούς να πιέζουν τους Ρώσους να κατευθυνθούν προς τα Βόρεια και τα Βορειανατολικά.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε η απεσταλμένη δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Έλλη Κασόλη, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στα προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας αλλά και οι αεροπορικές επιδρομές σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ότι απελευθερώθηκαν οι εξής 12 οικισμοί στις περιοχές του Κιέβου και του Τσερνιχίφ: Demidov, Dymer, Litvinovka, Gavrilovka, Kozarovichi, Zhovtneve, Glubovka, Yasnogorodka, Talakun, Sukholuchye, Gakovronishkavkavka, Makova.

Οι Ρώσοι είχαν ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσουν από ορισμένες περιοχές στο Κίεβο και στο Τσερνίχιβ, ως ένδειξη καλής θέλησης για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την ουκρανική αντιπροσωπεία.

Πηγή: skai.gr