Κλείσιμο

Πυραυλική επίθεση στο Κίεβο: Έσωσαν κοριτσάκι 6 ετών - Δείτε βίντεο, φωτογραφίες

Υπάρχουν πληροφορίες για δύο τραυματίες, ο ένας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης στο κτίριο που επλήγη στο Κίεβο από πυραυλική επίθεση το πρωί της Κυριακής στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ Γιάννης Ανυφαντής, οι διασώστες έβγαλαν από το κτίριο ένα εννιάχρονο κοριτσάκι που είναι καλά στην υγεία του. Υπάρχουν πληροφορίες για δύο τραυματίες, ο ένας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Οι δυνάμεις διάσωσης και κατάσβεσης έφτασαν έως την ταράτσα του κτιρίου με ένα γερανό και με τη χρήση ειδικών προστατευτικών διχτυών προκειμένου να ψάξουν για επιζώντες. 

Διασώστες στο Κίεβο

Νωρίτερα ο ο δήμαρχος της Ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο, ενημέρωσε για αρκετές εκρήξεις στην περιφέρεια Σεβτσενκίβσκιι. Τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν τραυματίες.

«Ασθενοφόρα και διασώστες σπεύδουν στο σημείο, περισσότερες λεπτομερείς πληροφορίες αργότερα» έγραψε ο δήμαρχος.

Δείτε βίντεο:

Η ιστορική αυτή περιοχή, μια από τις κεντρικές του Κιέβου, φιλοξενεί πανεπιστήμια, εστιατόρια και αίθουσες τέχνης.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο Κίεβο. Ένα συγκρότημα κατοικιών κοντά στο κέντρο της πόλης επλήγη, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να σχηματιστεί σύννεφο καπνού.

Καπνός στο Κίεβο

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 06:30 (και ώρα Ελλάδος) και σύμφωνα με αυτούς δεν υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής για πιθανές απώλειες.

Πηγή: skai.gr