Ουκρανία: Οι αυτονομιστές κατηγορούν το Κίεβο για τον θάνατο παιδιού σε βομβαρδισμό

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές κατηγόρησαν σήμερα την Ουκρανία για τον θάνατο ενός μικρού παιδιού σε βομβαρδισμό, ενώ το Κίεβο από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης του σκοτώθηκε από έκρηξη νάρκης, εν μέσω της αναζωπύρωσης της έντασης στην περιοχή του Ντονμπάς.

Οι αρχές της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Ντονέτσκ υποστηρίζουν ότι ένα παιδί «γεννημένο το 2016» σκοτώθηκε και μια γυναίκα άνω των 65 ετών τραυματίστηκε σήμερα, κατά τον βομβαρδισμό του χωριού Αλεξαντρίφσκε από ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Το χωριό αυτό απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από τη γραμμή του μετώπου.

Οι αυτονομιστές δεν έδωσαν καμία άλλη διευκρίνιση, ούτε κάποια φωτογραφία. Οι πληροφορίες αυτές δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές. Η αποστολή παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, καθώς και ο ουκρανικό υπουργείο Άμυνας δεν ανταποκρίθηκαν σε ένα αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου να σχολιάσουν αυτήν την πληροφορία.

Ο ουκρανικός στρατός από την άλλη, ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης του σκοτώθηκε από νάρκη κοντά στο χωριό Σούμι, περίπου 30 χιλιόμετρα βορείως του Ντονέτσκ. Στα τέλη Μαρτίου τέσσερις Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στην περιοχή αυτήν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ