Ουκρανία: Η «μπάμπουσκα του πολέμου» εκπαιδεύθηκε στα καλάσνικοφ από νεοναζί παραστρατιωτικούς

Η 79χρονη Ουκρανή Βαλεντίνα Κονσταντινόφσκα, η «μπάμπουσκα» του πολέμου» που έγινε viral σε όλο τον κόσμο να μαθαίνει πώς να πολεμά τον Πούτιν με ένα καλάσνικοφ, εκπαιδεύεται από «νεοναζί παραστρατιωτικούς» όπως αποκαλύπτει η Daily Mail. 

Στους συνταξιούχους της Μαριούπολης δόθηκε στρατιωτική εκπαίδευση μάχης από το νεοναζιστικό τάγμα Azov λόγω του άμεσου κινδύνου ρωσικής εισβολής σε ουκρανικό έδαφος. 
Σημειώνεται ότι η εκπαίδευση είχε ως στόχο να διδάξει στους πολίτες βασικές στρατιωτικές τεχνικές. Ήταν μια από τις πολλές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα για τη δημιουργία πολιτοφυλακών από παιδιά ακόμα και γιαγιάδες, εξού και ενός τάγματος «μπάμπουσκα».  


Αμαρτωλό παρελθόν 

Τα μέλη του Τάγματος είναι από την ανατολική Ουκρανία και μιλούν ρωσικά, ενώ μερικοί νεοσύλλεκτοι προέρχονται από τις ανατολικές πόλεις του Ντόνετσκ και Λουχάνσκ.  

Οι ιδρυτές του τάγματος Azov πιστεύουν ότι οι μειονότητες είναι «υπάνθρωποι» και φορούν περήφανα διακριτικά των SS.


Η νεοναζιστές του Azov (το όνομα αντλείται από την Αζοφική θάλασσα) πολεμούν ενάντια στους Ρώσους αυτονομιστές από το 2014, ενώ έχουν αμαρτωλό παρελθόν: έχουν επίσης κατηγορηθεί για επίθεση σε κοινότητες LBTQ και Ρομά στην Ουκρανία. 

Η μονάδα έχει κατηγορηθεί από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCR) για εγκλήματα πολέμου, όπως μαζική λεηλασία, χρήση βασανιστηρίων, ξυλοδαρμούς αμάχων, απαγωγές δημοσιογράφων, ηλεκτροπληξία και εικονικούς πνιγμούς.

Πηγή: dailymail.co.uk