Δραματική έκκληση κυβερνήτη Λουχάνσκ: Εκκενώστε την περιοχή, ή κινδυνεύετε να σκοτωθείτε

Δραματική έκκληση για εκκένωση του Λουχάνσκ απηύθυνε προς τους κατοίκους ο Ουκρανός κυβερνήτης της περιφέρειας Σεργκέι Γκαϊντάι. 

Ο Ουκρανός αξιωματούχος προειδοποίησε τους Ουκρανούς ότι εάν δεν εκκενώσουν την περιοχή στην καλύτερη περίπτωση θα πέσουν στα χέρια των Ρώσων, ενώ στην χειρότερη θα χάσουν τη ζωή τους αναφέρουν ουκρανικά ΜΜΕ.

«Δεν υπάρχει χρόνος για σκέψη… Εκκενώστε τώρα ή παραμείνετε για να σκοτωθείτε» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Παρακαλώ, εκκενώστε τώρα! Οι κάτοικοι της Κρεμίνας δεν πρόλαβαν, και τώρα είναι όμηροι» πρόσθεσε.

Ο Γκαϊντάι δήλωσε δε ότι θα πραγματοποιηθούν εκκενώσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, παρόλο που οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αρνηθεί την κατάπαυση του πυρός, προσθέτοντας ότι υπάρχουν εθελοντές να βοηθήσουν παρά τον σφοδρό ρωσικό βομβαρδισμό.

«Η αστυνομία θα συνοδεύει ηλικιωμένους και άτομα με προβλήματα κινητικότητας στα λεωφορεία, καθώς και άτομα από καταφύγια», είπε. «Ως εκ τούτου, όταν δείτε περιπολία της αστυνομίας, μην καθυστερείτε, αυτή είναι μια ευκαιρία να διαφύγετε. Υπάρχουν λιγότερες ευκαιρίες για εκκένωση από μέρα σε μέρα». 

Δεν θα ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων 

Κανένας ανθρωπιστικός διάδρομος για την απομάκρυνση αμάχων από εμπόλεμες περιοχές δεν θα ανοίξει σήμερα στην Ουκρανία, ελλείψει συμφωνίας με τη ρωσική πλευρά, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.|

"Σήμερα, 19 Απριλίου, δεν θα υπάρξει δυστυχώς κανένας ανθρωπιστικός διάδρομος. Οι σφοδροί βομβαρδισμοί συνεχίζονται στο Ντονμπάς", στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν, σύμφωνα με το Κίεβο, μεγάλη επίθεση χθες, Δευτέρα, αναφέρει η Βερεστσούκ σε ανάρτησή της στο Telegram.

Όσον αφορά τη Μαριούπολη, "οι Ρώσοι αρνούνται να ανοίξουν διάδρομο για την έξοδο αμάχων προς την κατεύθυνση του Μπερντιάνσκ", προσθέτει η Βερεστσούκ.

"Συνεχίζουμε τις δύσκολες διαπραγματεύσεις για ανθρωπιστικούς διαδρόμους στις περιφέρειες της Χερσώνας (νότια) και του Χαρκόβου (ανατολική)", υπογραμμίζει η Ουκρανή αξιωματούχος.

Νέο τελεσίγραφο της Μόσχας στους υπερασπιστές της Μαριούπολης. Η Ρωσία κάλεσε σήμερα τις ουκρανικές δυνάμεις και τους ξένους μισθοφόρους να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal στην πολιορκημένη πόλη έως σήμερα το μεσημέρι ώρα Μόσχας (και ώρα Ελλάδας).

«Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα τους έχουν εγγύηση ότι θα παραμείνουν ζωντανοί», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ