Χάρτης επιθέσεων στην Ουκρανία: Άγριες μάχες περίχωρα του Κιέβου- Μπαράζ εκρήξεων στην Οδησσό

Xάρτη των περιοχών στην Ουκρανία που βρίσκονται υπό ρωσική επίθεση δημοσίευσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. 

Σύμφωνα με τον χάρτη, το Κίεβο συνεχίζει να περικυκλώνεται, καθώς ενώ φαίνονται κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων προς περισσότερες πόλεις στο βόρειο και νότιο τμήμα της χώρας. 

«Η παράνομη και απρόκλητη εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Ο παρακάτω χάρτης είναι η πιο πρόσφατη ενημέρωση της αμυντικής υπηρεσίας πληροφοριών για την κατάσταση στην Ουκρανία - 26 Μαρτίου 2022», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Στο πεδίο, νέα χτυπήματα στην περιοχή Μπογιόρκα, στα 35 χλμ. έξω από το Κίεβο, όπου σημειώθηκαν καταρρίψεις πυραύλων και τα θραύσματα έπεσαν σε κατοικημένες περιοχές με αποτέλεσμα τον τραυματισμό κάποιων πολιτών. 

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μίλτο Σακελλάρη, στην περιοχή Σλαβούτιχ, κοντά στο Τσερνιχίβ, το οποίο είναι αποκλεισμένο, δίνεται μάχη προκειμένου ο ουκρανικός στρατός να κρατήσει όρθια την πόλη, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια νεά Μαριούπολη. 

Χιλιάδες κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους κιι έχει ανατιναχθεί μια γέφυρα που οδηγεί στο Κίεβο και δεν μπορεί πλέον να περάσει κανείς, παρά μόνο από παραδρόμους μέσα από το δάσος που ωστόσο είναι επικίνδυνο γιατί υπάρχουν Ρώσοι σαμποτέρ και στρατεύματα. 

Στο λιμάνι της Οδησσού, σύμφωνα με προειδοποιητικό μήνυμα, νωρίς το πρωί ακούστηκαν εκρήξεις και ρυπές από πυροβόλα όπλα. 

Όπως μεταδίδει η απεσταλμένη του ΣΚΑΪ, Έλλη Κασόλη, αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ρωσικά πλοία προσπάθησαν 4-5 φορές σήμερα το πρωί να προσεγγίσουν το λιμάνι σε απόσταση βολής. Ωστόσο ο ουρκανικός στρατός κατάφερε να τα απωθήσει.  

Επιπλέον, εντοπίστηκε χθες ρωσική υπερφρεγάτα ανοιχτά της Οδησσού, εξαιρετικά βαριά οπλισμένη, με 8 πυραύλους κρουζ, ένα μάχιμο πλήρωμα κι ένα πολύ καλό σύστημα αεράμυνας. 

Πριν από λίγο, Ουκρανός αξιωματούχος είπε ότι έγινε προσπάθεια απόβασης Ρώσων σαμποτέρ, ανοιχτά της Οδησσού, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να την αποτρέψουν. 

Πηγή: skai.gr