Κλείσιμο

Όταν κοιτάς από ψηλά

Να δοθεί το "πράσινο φως" στη NASA να κάνει διαφημίσεις στο διάστημα ώστε να αυξήσει τα έσοδά της και να ενισχύσει την εικόνα της στην κοινή γνώμη, πρότεινε ο αμερικανός βουλευτής από την Καλιφόρνια, Κεν Κάλβερτ.

"Η διαφήμιση στο διάστημα μπορεί να είναι ένας τρόπος για να γίνει πιo γνωστή η NASA στο αμερικανικό κοινό" τόνισε ο ρεπουμπλικάνος βουλευτής, που είναι δεύτερος στην ιεραρχία της υποεπιτροπής Επιστημών της βουλής, η οποία εποπτεύει τον προϋπολογισμό της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.

Ο Κάλβερτ δήλωσε μάλιστα ότι προτίθεται να καταθέσει και πρόταση νόμου για το θέμα και κάλεσε την κοινή γνώμη να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του ("secondspaceage@mail.house.gov") για περισσότερες πληροφορίες.

Ο ρεπουμπλικάνος βουλευτής δεν προσδιόρισε τον τρόπο μετάδοσης των διαφημίσεων στο διάστημα, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει πως "δεν προτείνει να μπουν διαφημιστικές πινακίδες στα ρομποτικά σκάφη " Opportunity" και "Spirit" που κινούνται προς τον Αρη ή φωτεινές πινακίδες με νέον στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό".

Ο εκπροσωπος της NASA, Ντιουγκ Κουκ δήλωσε μάλιστα στην Γουόλ Στρητ Τζέρναλ ότι "κάθε ιδέα τέτοιας φύσης αξίζει να συζητηθεί".
Πηγή: skai.gr