Ορκίστηκε ο νέος ρώσος πρόεδρος

Το σεβασμό των πολιτικών ελευθεριών και των οικονομικών μεταρρυθμίσεων όρισε ως προτεραιότητές του ο νέος πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέτεφ στην πρώτη ομιλία μετά την ορκωμοσία του στο Κρεμλίνο.

Ο Μεντβέντεφ αναλαμβάνοντας τη ηνία της Ρωσίας ευχαρίστησε τον προκάτοχο και μέντορά του Βλαντιμίρ Πούτιν, για την υποστήριξή του κι εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχισθεί και στο μέλλον.

Ο νέος πρόεδρος της Ρωσίας υποσχέθηκε ένα κράτος δικαίου και μια καλύτερη και ασφαλέστερη ζωή για τους ρώσους πολίτες.

Παραδίδοντας τη σκυτάλη ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε την ορκωμοσία του Μεντβέντεφ σημαντικό βήμα στη δημοκρατική μεταβίβαση της εξουσίας.

Παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη κατά τη θητεία του αλλά επέμεινε στα όσα πέτυχε.

Ευχήθηκε στο νέο πρόεδρο καλή τύχη, επιτυχία στα καθήκοντα του και επανέλαβε την υποστήριξη του στο πρόσωπο του Μεντβέντεφ.

Στην τελετή παρευρέθησαν ο Πατριάρχης Αλέξιος, οι πρόεδροι των δύο σωμάτων της ρωσικής Βουλής Σ.Μιρόνοφ και Μπ.Γκριζλόφ, καθώς και ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου, ο οποίος κάλεσε τον Ντ.Μεντβέντεφ να ορκιστεί στο Σύνταγμα και του παρέδωσε το σύμβολο της προεδρικής εξουσίας, τον σταυρόπεριδέραιο με τους 17 κρίκους.

Πολιτικοί αναλυτές πάντως θεωρούν ότι ο Μεντβέντεφ δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από μια μαριονέτα του Πούτιν, χωρίς μια δική του ισχυρή πολιτική βάση.

Παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου όμως, θεωρούν ότι ακόμη και η αλλαγή στο ύφος του προέδρου μπορεί να αποδειχτεί σημαντική.
Πηγή: skai.gr