Οργισμένο το Ισραήλ με την Μπέλα Χαντίντ: «Ντροπή σου»

Άστραψε και βρόντηξε το Ισραήλ κατά της Μπέλα Χαντίντ για τη συμμετοχή του διάσημου μοντέλου σε διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με το Ισραήλ η στάση της ισοδυναμεί με έκκληση για «εξάλειψη του εβραϊκού κράτους».

«Όταν διασημότητες όπως η Μπέλα Χαντίντ ζητούν να πεταχτούν Εβραίοι στη θάλασσα, καλούν σε κατάργηση του Ισραηλινού Κράτους. Δεν θα έπρεπε να είναι ένα ισραηλινο-παλαιστινιακό ζήτημα. Αυτό θα έπρεπε να είναι ζήτημα ανθρωπιστικό. Ντροπή σου», αναφέρεται σε tweet στον επίσημο λογαριασμό του Ισραηλινού Κράτους στο Twitter.

Στην ίδια ανάρτηση υπάρχει και στιγμιότυπο της Χαντίντ να κάνει ζωντανή μετάδωση στο Instagram κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, φορώντας παλαιστινιακό μαντίλι και μάσκα.

Η 24χρονη Χαντίντ της οποίας ο πατέρας, Μοχάμεντ Χαντίντ είναι Παλαιστίνιος συμμετείχε επίσης σε διαδήλωση στις ΗΠΑ για τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή. Η νεότερη αδελφή της, Τζίτζι Χαντίντ επίσης έκανε αναρτήσεις στο Instagram στηρίζοντας τους παλαιστινίους.

Δεν μπορείς να υπερασπίζεσαι τη φυλετική ισότητα, τα δικαιώματα των LGBT και των γυναικών, να καταδικάζεις τη διαφθορά, τα εγκλήματα κακοποίησης και άλλες αδικίες αλλά να επιλέγεις να αγνοείς την καταπίεση των Παλαιστινίων. Δεν κολλάει. Δεν μπορείς να διαλέγεις ποιών τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν μεγαλύτερη σημασία, έγραψε η Μπέλα Χαντίντ.

Σε άλλη ανάρτηση αναφέρει ότι ο πατέρας της και η οικογένειά της απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην Παλαιστίνη το 1948 και έγιναν πρόσφυγες στη Συρία, μετά στον Λίβανο και μετά στην Τυνησία.

«Αγαπώ την οικογένειά μου, αγαπώ την κληρονομιά μου, αγαπώ την Παλαιστίνη. Θα υπερασπιστώ δυναμικά την διατήρηση της ελπίδας για μια καλύτερη χώρα στην καρδιά μου. Για έναν καλύτερο κόσμο για το λαό μου και τους λαούς γύρω του. Δεν μπορείς ποτέ να διαγράψεις την ιστορία σου. Η ιστορία είναι ιστορία», έγραψε στο Instagram.

Πηγή: skai.gr