Κλείσιμο

Οργή στη Γαλλία: Ξυλοκόπησαν φοιτήτρια γιατί φορούσε φούστα

Μια νεαρή γυναίκα στη Γαλλία κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από τρεις άντρες και ξυλοκοπήθηκε δημόσια επειδή φορούσε φούστα.

Η γαλλική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα ενώ το περιστατικό κατήγγειλε ως απαράδεκτο και η γαλλική κυβέρνηση, όπως αναφέρει η Guardian

Η φοιτήτρια, 22 ετών, είπε ότι χτυπήθηκε στο πρόσωπο, στην ανατολική πλευρά του Στρασβούργου την Παρασκευή το απόγευμα, σε μια επίθεση «από τρία άτομα που διαμαρτυρήθηκαν για μένα που φορούσα φούστα». Περπατούσε σπίτι όταν ένας από τους τρεις φώναξε «κοίτα την πόρνη με τη φούστα», είπε η κοπέλα στο ραδιόφωνο της Γαλλίας Bleu Alsace. 

Στη συνέχεια, δύο από αυτούς την κράτησαν, ενώ ο τρίτος την χτύπησε στο πρόσωπο, αφήνοντάς την με μαυρισμένο μάτι, όπως είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό. Μετά οι τρεις άντρες έφυγαν. 

Μάλιστα, η κοπέλα τόνισε ότι αν και υπήρχαν περισσότεροι από δώδεκα μάρτυρες στο περιστατικό, κανείς δεν παρενέβη ή προσπάθησε να σταματήσει τους άνδρες που της επιτέθηκαν. 

Η φωτογραφία της κοπέλα που φαίνεται με μώλωπες στο πρόσωπο, δημοσιεύτηκε στο Twitter της Bleu Alsace και έγινε viral, προκαλώντας οργή στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

«Τα γεγονότα όπως αναφέρθηκαν είναι πολύ σοβαρά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γαβριήλ Ατάλ. 

«Στη Γαλλία πρέπει να είμαστε σε θέση να βγούμε έξω ντυμένοι στο δρόμο όπως θέλουμε. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι σήμερα στη Γαλλία, μια γυναίκα αισθάνεται ότι κινδυνεύει, είτε παρενοχλείται, απειλείται είτε χτυπιέται λόγω του τρόπου που ντύνεται.», προσέθεσε.

Η υφυπουργός Εσωτερικών που είναι υπεύθυνη για θέματα ισότητας Μαρλένα Σιάπα επισκέφθηκε την Τετάρτη το Στρασβούργο για να συζητήσει την ασφάλεια των γυναικών στο κοινό.

«Όταν είμαστε μάρτυρες παρενόχλησης στον δρόμο, σεξιστικής ή σεξουαλικής επίθεσης εναντίον γυναικών σε δημόσιο χώρο, πρέπει να αντιδράσουμε και να καλέσουμε την αστυνομία ή την χωροφυλακή», είπε στο τηλεοπτικό κανάλι του LCI.

Η κυβέρνηση του Εμμάνουελ Μακρόν έχει ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες να χρησιμοποιεί ολοένα και πιο σκληρή ρητορική για θέματα εσωτερικής ασφάλειας σε αυτό που οι αναλυτές βλέπουν ως στροφή προς τη δεξιά.
 

Πηγή: Guardian