Το διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ στο οβάλ γραφείο "κάρφωσε" ο Μπαράκ Ομπάμα, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του ("Γη της Επαγγελίας") στον παρουσιαστή Τζίμι Κίμελ. Ερωτηθείς αν υπάρχουν πολλά σημεία εντός του Λευκού Οίκου που γνωρίζει ότι θα μπορούσε να κρυφτεί ένας Πλανητάρχης που αρνείται να εγκαταλείψει την καρέκλα του, ο Ομπάμα δήλωσε δηκτικά "πιστεύω ότι πάντα έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε τους (Navy) Seals να τον ξετρυπώσουν".

"Ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε να πάρω την απόφαση εάν θα εγκρίνω ή όχι την επέμβαση των Seal στο Πακιστάν για τη σύλληψη του Μπιν Λάντεν, έπρεπε να ασχολούμαι με τις θεωρίες συνωμοσίας του Τραμπ, ο οποίος διέδιδε ότι δεν ήμουν γνήσιος Αμερικανός. Οπότε φαντάζεστε την κατάσταση που αντιμετώπιζα, σαν να βλέπεις οθόνη χωρισμένη στα δύο: Από τη μία να σχεδιάζουμε αυτή την τεράστια, παρακινδυνευμένη, δύσκολη επιχείρηση, για την οποίαν χρειαζόταν όλη η δύναμη, η τεχνολογία, οι ανθρώπινες ικανότητες και το θάρρος των Αμερικανών στρατιωτών, οι μυστικές πληροφορίες κ.λπ. Και από την άλλη, είχα έναν τύπο να λέει ότι δεν είχα γεννηθεί εκεί όπου είχα γεννηθεί" σχολίασε. 

"Όλο αυτό σου δίνει μια εικόνα για το πόσο αλλόκοτη είναι η σύγχρονη πολιτική. Αλλά θέλεις τον πρόεδρο να μένει συγκεντρωμένος στη δουλειά του, όχι στο τσίρκο. Αυτό το τσίρκο είναι όμως που καταλήγει να κυριαρχεί στα ΜΜΕ και εν τέλει να αποσπά την προσοχή του Λευκού Οίκου. Προσπαθούσα να κρατήσω όλα αυτά μακριά και να εστιάσω στο στόχο" επισήμανε. 

Ερωτηθείς δε εάν έγραψε ένα τόσο μεγάλο βιβλίο με τα απομνημονεύματά του (το "Γη της Επαγγελίας" είναι πάνω από 700 σελίδες), μόνο και μόνο για να είναι βέβαιος ότι ο Τραμπ δεν πρόκειται να το διαβάσει ποτέ, ο Ομπάμα απάντησε σαρκαστικά "από ό,τι ακούω, δεν νομίζω ότι χρειαζόταν να είναι 700 σελίδες για να μην τον διαβάσει", υπαινισσόμενος ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ περιορίζεται να διαβάζει κείμενα μερικών δεκάδων λέξεων, όπως τα tweet του.

Κι όταν ο Κίμελ τον ρώτησε "κύριε πρόεδρε, γιατί μάς το κάνατε αυτό; Γιατί φύγατε και μας αφήσατε στον Τραμπ;" ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε γελώντας ότι "ήμουν υποχρεωμένος να συμμορφωθώ με το Σύνταγμα -και με τη διαταγή της Μισέλ. Επειδή όμως το Σύνταγμά μας το βλέπω να τρεκλίζει κάπως τελευταία, νομίζω ότι τελικά η διαταγή της Μισέλ να φύγουμε από τον Λευκό Οίκο ήταν πολύ πιο ισχυρή".

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις