Ομπάμα: "μεγάλη νίκη" η υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την υγεία

"Μεγάλη νίκη για τον Αμερικανικό λαό", χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στο σύστημα δημόσιας υγείας από τη Γερουσία.

Παράλληλα, συνεχάρη τους γερουσιαστές που δεν υπέκυψαν στις πιέσεις όσων έχουν συμφέρον να μην γίνουν αυτές οι αλλαγές που προωθούνται, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι "η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών αντιμετώπισε αποτελεσματικά την προσπάθεια κωλυσιεργίας, που είχε στόχο να παρεμποδιστεί η τελική ψήφος για τη μεταρρύθμιση στο σύστημα υγείας".

"Αντιστεκόμενη στα ειδικά συμφέροντα - που εμποδίζουν εδώ και δεκαετίες τη μεταρρύθμιση - η Γερουσία μας έφερε πιο κοντά στη μεταρρύθμιση που θα επιφέρει μία τρομερή διαφορά", πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από τους Γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος, παρά τις παρελκυστικές τακτικές που ακολούθησαν οι Ρεπουμπλικανοί, που είχαν στόχο να καθυστερήσει μέχρι τα Χριστούγεννα η σχετική ψηφοφορία.

Η εκδοχή του νομοσχεδίου που υπερψηφίστηκε από τη Γερουσία πρέπει τώρα να υποστεί τροποποιήσεις, λαμβάνοντας υπόψη και την εκδοχή που έχει εγκρίνει η Βουλή των Αντιπροσώπων. Στη συνέχεια θα γίνει νέα ψηφοφορία επί του τροποποιημένου νομοσχεδίου, το οποίο εφόσον εγκριθεί να πάει στο προεδρικό γραφείο για υπογραφεί και να γίνει νόμος.
Πηγή: skai.gr