Κλείσιμο

Όμικρον: Δυο ταξιδιώτες που διαγνώστηκαν στην Αυστραλία πέρασαν από τη Σιγκαπούρη

Το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο ταξιδιώτες από το Γιοχάνεσμπουργκ, που επιβεβαιώθηκε μετά την άφιξή τους στο Σίδνεϊ πως έχουν μολυνθεί από τη νέα παραλλαγή Όμικρον του νέου κορονοϊού, είχαν μετεπιβιβαστεί στην πτήση προς τη μεγαλούπολη της Αυστραλίας στο διεθνές αεροδρόμιο Τσάνγκι της πόλης-κράτους της Ασίας.

Τα δύο πρόσωπα αυτά αναχώρησαν από το Γιοχάνεσμπουργκ την 27η Νοεμβρίου με πτήση της Singapore Airlines και έφθασαν στο Τσάνγκι αυθημερόν, όπου επιβιβάστηκαν στην πτήση προς το Σίδνεϊ, διευκρίνισε το υπουργείο. Και οι δύο επιβάτες υποβλήθηκαν σε τεστ για τον SARS-CoV-2 πριν από την αναχώρησή τους, που είχαν αρνητικό αποτέλεσμα, σημείωσε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου, οι περισσότερες επιβάτες παρέμειναν στον χώρο μετεπιβίβασης του αεροδρομίου. Από τους επτά ανθρώπους που αποβιβάστηκαν στη Σιγκαπούρη, έξι ειδοποιήθηκαν να μείνουν σπίτι για δέκα ημέρες, ο έβδομος, που είχε στενή επαφή στην πτήση με το ένα από τα πρόσωπα που μολύνθηκαν, τέθηκε σε καραντίνα.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη ιχνηλάτηση των επαφών του προσωπικού του αεροδρομίου, που μπορεί να είχαν πρόσκαιρη επαφή με κάποιο από τα κρούσματα», συμπλήρωσε.

Οι αρχές της Αυστραλίας ανέφεραν πως οι δύο επιβάτες που επιβεβαιώθηκε πως έχουν μολυνθεί από την Όμικρον είναι πλήρως εμβολιασμένοι για την COVID-19 και βρίσκονται σε απομόνωση.

Η Όμικρον εξώθησε πολλές χώρες της υφηλίου να επιβάλλουν περιορισμούς στα ταξίδια από τις χώρες στο νότιο τμήμα της Αφρικής, όπου ανακοινώθηκε πως εντοπίστηκε. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι η παραλλαγή αυτή, που έχει πολλαπλές μεταλλάξεις, ειδικά στη λεγόμενη πρωτεΐνη ακίδα, ενέχει τον κίνδυνο ραγδαίας εξάπλωσης του ιού. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος ασθενούς που να αποδίδεται σε αυτή τη νέα παραλλαγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ