Κλείσιμο

Ολομόναχα επί 40 ημέρες

Σε μία εγκαταλελειμμένη πόλη του Μεξικού θα πρέπει να επιβιώσουν μόνα τους για 40 ημέρες 40 παιδιά από τις ΗΠΑ ηλικίας 8 έως 15 ετών, σύμφωνα με το σενάριο ενός νέου ριάλιτι που θα προβληθεί τον επόμενο μήνα στις ΗΠΑ.

Το ριάλιτι, που έχει τον τίτλο Kid Nation, γυρίστηκε στα μέσα Μαίου στην πόλη φάντασμα Μπονάντσα Σίτι και θα προβληθεί στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές του παιγνιδιού ,στόχος είναι να δουν οι τηλεθεατές αν τα παιδιά μπορούν να οικοδομήσουν μια εργατική κοινωνία χωρίς τη βοήθεια των ενηλίκων. Το σενάριο απαιτεί από τα παιδιά να συγκροτήσουν τη δική τους κυβέρνηση και να κατορθώσουν να εξασφαλίσουν μόνα τους την τροφή τους επί 40 ημέρες.

Οι γονείς ενός παιδιού που έπαιξε μέχρι το τέλος στο παιγνίδι διαμαρτυρήθηκαν στις αρχές του Νέου Μεξικού ότι η μεταχείριση των παιδιών από τους οργανωτές του ριάλιτι έφτασε στα όρια της κακοποίησης. Τα περισσότερα παιδιά έπρεπε μάλιστα να εργάζονται περισσότερες από 14 ώρες την ημέρα.

Στον αντίποδα, πολλοί γονείς των ανήλικων παικτών υπεραμύνθηκαν του ριάλιτι, λέγοντας ότι θα επέτρεπαν στα παιδιά τους να ξαναπαίξουν, ακόμη κι αν έχαναν έξι εβδομάδες σχολείου.

Σύμφωνα με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης, οι αρχές στο Νέο Μεξικό εξετάζουν εάν το σόου παραβιάζει τους πολιτειακούς νόμους για την παιδική εργασία αλλά και τα δικαιώματα των ανηλίκων.

Το CBS απέρριψε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι το δημοσίευμα των Τάιμς δεν είναι ολοκληρωμένο, είναι παραπλανητικό και άδικο.

Τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να εγκαταλείψουν το παιγνίδι στη διάρκειά του και σύμφωνα με τους Τάιμς πολλά το έκαναν .

Τέσσερα παιδιά υποβλήθηκαν σε θεραπεία γιατί κατά λάθος ήπιαν λευκαντικό, ενώ ένα υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο, την ώρα που μαγείρευε.
Πηγή: skai.gr