Ολοκληρώθηκε η ανοικοδόμηση της Ινδονησίας

Ολοκληρώθηκε η ανοικοδόμηση της Ινδονησίας
Τη Μεγάλη Πέμπτη ολοκληρώθηκαν επισήμως οι εργασίες της ινδονησιακής υπηρεσίας που είχε αναλάβει τον συντονισμό της ανοικοδόμησης των περιοχών που επλήγησαν από το καταστροφικό τσουνάμι τον Δεκέμβριο του 2004, εκτιμώντας πως ο στόχος της έχει εκπληρωθεί.

Με μια απλή εκδήλωση στην πόλη Μπάντα Άτσεχ, πρωτεύουσα της επαρχίας Άτσεχ στη βόρεια Σουμάτρα, η Υπηρεσία Αποκατάστασης και Ανοικοδόμησης (BRR) ολοκλήρωσε τις εργασίες της μετά από περίπου τέσσερα χρόνια.

Η υπηρεσία δημιουργήθηκε από την ινδονησιακή κυβέρνηση για να συντονίζει και να ελέγχει τις τεράστιες προσπάθειες ανοικοδόμησης και αποκατάστασης των περιοχών που έπληξε το τσουνάμι και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 220.000 ανθρώπους.

Η BRR ανακοίνωσε πως 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 7,2 που είχαν συγκεντρωθεί από την κυβέρνηση, αλλά και από διεθνείς δωρητές χρησιμοποιήθηκαν για την ανοικοδόμηση του Ατσεχ και της γειτονικής νήσου Νιας. Συγκεκριμένα χτίστηκαν 140.000 σπίτια, 1.759 σχολεία, 363 γέφυρες και 13 αεροδρόμια, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Κουντόρο Μανγκουσουμπρότο.

Ο ίδιος πρόσθεσε όμως πως 350 οικογένειες δεν έχουν αποκτήσει ακόμα σπίτι.
Πηγή: skai.gr