Κλείσιμο

Ολόκληρη η 'οικογένεια' της Λέστερ θρηνεί τον χαμό του προέδρου της (Vids)

Ο Βικάι Σριβανταναπράμπα, ιδιοκτήτης της ομάδας της Λέστερ, μαζί με τα 2 μέλη του πληρώματος και 2 στενούς συνεργάτες του, βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το ελικόπτερο που επέβαιναν συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του, έξω από το στάδιο της Λέστερ.



Ολόκληρη η οικογένεια της Λέστερ βυθίστηκε στο πένθος, με σύσσωμη την ομάδα και τον προπονητή Κλωντ Πούελ, να καταθέτουν στέφανα έξω από το στάδιο στο σημείο της συντριβής.
Εκεί βρέθηκε και η σύζυγος του Βικάι με τον γιο της Αγιάτ, αντιπρόεδρο της ομάδας, οι οποίοι ‘αγκαλιάστηκαν’ από τους 200 περίπου υποστηρικτές της Λέστερ που παραβρέθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αγαπημένο τους πρόεδρο.



Ο Πίτερ Σίλτον, πρώην τερματοφύλακας της Λέστερ, έφευγε από το γήπεδο όταν είδε το τραγικό συμβάν και δήλωσε «Ήμουν σε σοκ, ακόμα είμαι, είναι κάτι που θα με ακολουθεί πάντα στη ζωή μου. Ήταν αβοήθητοι. Είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να δει κανείς».



Ο Τομ Μίγκαν, τραγουδιστής των Κασάμπιαν, ήταν και αυτός μάρτυρας του δυστυχήματος και σχολίασε πως «Είναι σα να χάσαμε μέλος της οικογένειάς μας».

Οι υπεύθυνοι του σταδίου έχουν τοποθετήσει ένα βιβλίο συλλυπητηρίων ενώ η αναμέτρηση της Λέστερ με τη Σαουθάμπτον αναβλήθηκε.



Ο Κλαούντιο Ρανιέρι, ο προπονητής που οδήγησε την ομάδα στην κορυφή της Αγγλίας με την κατάκτηση της κορυφής της Πρεμιέρ Λιγκ, μιλώντας για τον αγαπημένο πρόεδρο της ομάδας είπε πως «Ερχόταν στα αποδυτήρια μόνο για να πει καλά λόγια και να εμψυχώσει, ήταν ένας πεφωτισμένος άνθρωπος και ό,τι άγγιζε απλά το έκανε καλύτερο».

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο αρχηγός της ομάδας, Γουές Μόργκαν έγραψε «Βαθύτατα θλιμμένος για τον χαμό του προέδρου μας. Ήταν ένας άνθρωπος που αγαπήθηκε από όλους μας στην Λέστερ».

Και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ σχολίασε πως η συνεισφορά του Βικάι στο ποδόσφαιρο ήταν τεράστια και πως κατάφερε να ‘κάνει τα όνειρα πραγματικότητα’ όταν έφερε την Λέστερ στην κορυφή της Αγγλίας, ενώ η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε πως «Αυτό το ξεχείλισμα αγάπης δείχνει πόσες ζωές άγγιξε στο πέρασμά του».



Στην πατρίδα του, την Ταϊλάνδη, οπαδοί αφήνουν μπλουζάκια της ομάδας και λουλούδια στα κεντρικά γραφεία της Λέστερ στην Μπανγκοκ.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για τα αίτια της συντριβής και προτρέπουν τους μάρτυρες να προσέλθουν και να δώσουν καταθέσεις, προκειμένου να οδηγηθούν σε κάποιο συμπέρασμα.
Πηγή: skai.gr