Κλείσιμο

Ολλανδία: Συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών λίγο μετά την επαναφορά μερικού lockdown (vid)

Η ολλανδική αστυνομία ανέπτυξε σήμερα το βράδυ ένα θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού για να διαλύσει ένα πλήθος διαδηλωτών στη Χάγη που πετούσαν πέτρες και μολότοφ για να διαμαρτυρηθούν για την νέα επιβολή μερικού lockdown που ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Περίπου 200 διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης και Ασφάλειας, όπου ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε έδωσε συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει τα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με αυτά, η χώρα θα επιστρέψει σε μερικό λοκντάουν από αύριο Σάββατο, αφότου η κυβέρνηση έδωσε εντολή τα εστιατόρια και τα καταστήματα να κλείνουν νωρίτερα και απαγόρευσε την παρουσία θεατών σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την αύξηση- ρεκόρ των κρουσμάτων Covid-19.

Ο Ρούτε δήλωσε πως οι υγειονομικοί περιορισμοί, που οι Ολλανδοί νόμιζαν ότι θα τέλειωναν για τα καλά, θα επιβληθούν εκ νέου για τρεις εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ