Όλα παίζονται στη Σούπερ Τρίτη

Κρίσιμη μάχη σε 24 πολιτείες των ΗΠΑ για το χρίσμα των Δημοκρατικών δίνουν την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου Χίλαρι Κλίντον και Μπάρακ Ομπάμα, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η αναμέτρηση θα είναι αμφίρροπη.

Τα πρώτα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 13.00 (ώρα Ελλάδας) στη Νέα Υόρκη και τα τελευταία πρόκειται να κλείσουν στην Καλιφόρνια στις 06.00 (ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης.

Πολιτικοί παρατηρητές δεν αποκλείουν ακόμη και μετά τη Σούπερ Τρίτη να μην υπάρξει φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών και όλα να κριθούν στις προκριματικές εκλογές στο Οχάιο και το Τέξας, τον Μάρτιο, αλλά και στην Πενσυλβάνια, τον Απρίλιο.

Στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο, ο βεταράνος γερουσιαστής της Αριζόνας Τζον Μακέιν, ενισχυμένος από τις νίκες του στο Νιου Χάμσαϊρ, τη Νότια Καρολίνα και τη Φλόριντα, φαίνεται να είναι το μεγάλο φαβορί με ένα μόνο σοβαρό αντίπαλο: τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη η τηλεόραση του θα έχουν εκτεταμένη κάλυψη της Σούπερ Τρίτης. Οι Νέοι Φάκελοι ανοίγουν την Τρίτη στις 23:00, με τις τελευταίες εξελίξεις των Αμερικανικών εκλογών.
Πηγή: skai.gr