«Οικονομική τρομοκρατία» χαρακτήρισε το Ιράν τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη Συρία

Οι νέες κυρώσεις που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ εναντίον της Δαμασκού αποτελούν “οικονομική τρομοκρατία” και απλώς “θα εντείνουν τα δεινά” του συριακού λαού, δήλωσε σήμερα ο Αμπάς Μουσαβί εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη δεκάδες νέες κυρώσεις εναντίον της κυβέρνησης της Συρίας, οι οποίες έχουν στόχο, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, να στερήσουν πόρους από τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και τους υποστηρικτές του με την ελπίδα να σταματήσει “ο ανώφελος και βίαιος πόλεμος” στη Συρία.

Όπως δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, “όποιος συναλλάσσεται με το καθεστώς Άσαντ, όπου κι αν βρίσκεται στον κόσμο, θα του επιβληθούν περιορισμοί στα ταξίδια και οικονομικές κυρώσεις”.

Το Ιράν “δεν έχει καθόλου σεβασμό προς αυτού του είδους τις σκληρές, μονομερείς και επιθετικές κυρώσεις και εκτιμά ότι πρόκειται για οικονομική τρομοκρατία εναντίον του συριακού λαού”, απάντησε σήμερα ο Μουσαβί σε ανακοίνωσή του.

Οι κυρώσεις αυτές “είναι αντίθετες στο διεθνές δίκαιο και τις ανθρωπιστικές αξίες” και το μόνο που θα κάνουν είναι να “εντείνουν τα δεινά του συριακού λαού”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ υποσχέθηκε ότι η Τεχεράνη θα διατηρήσει τους οικονομικούς της δεσμούς με τη Δαμασκό.

Το Ιράν, εναντίον του οποίου οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει σκληρές κυρώσεις, και η Ρωσία είναι οι βασικοί υποστηρικτές του Άσαντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ