Οι ΗΠΑ θα αλλάξουν

Οποιοσδήποτε κι αν είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών, είμαι βέβαιος ότι οι ΗΠΑ θα αλλάξουν και ότι θα έχουν μια άλλη προσέγγιση, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, που επισκέπτεται τη Ρώμη για τη διάσκεψη του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.

Η σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ στον κόσμο θα μειωθεί. Ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις πραγματικές απαιτήσεις του αμερικανικού λαού: 40 εκατομμύρια Αμερικανοί δεν έχουν κοινωνική ασφάλιση, τα θύματα του κυκλώνα που έπληξε τη Νέα Ορλεάνη δεν έχουν ακόμη σπίτι. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι ο μελλοντικός πρόεδρος δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί η δαπάνη δισεκατομμυρίων στον εξοπλισμό, είπε.

Ο ιρανός πρόεδρος είπε επίσης ότι είναι έτοιμος να συνομιλήσει με όλο τον κόσμο, εκτός από το σιωνιστικό καθεστώς, σε μια σχέση βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό και τη δικαιοσύνη.

Πέρυσι πρότεινα στον Μπους να συναντηθούμε στον ΟΗΕ ενώπιον των δημοσιογράφων και να συζητήσουμε. Την ίδια πρόταση έκανα και στους υποψήφιους για την προεδρία, πρόσθεσε.

Η άφιξη στη διάσκεψη του FAO του ιρανού προέδρου επικρίθηκε έντονα από το Ισραήλ, ενώ ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι και στενός σύμμαχος της Ουάσινγκτον ο οποίος συντονίζει τις εργασίες της διάσκεψης, δεν είχε συνάντηση μαζί του στη Ρώμη.
Πηγή: skai.gr