Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η επίθεση κατά Σαουδικής Αραβίας προήλθε από το ΝΔ Ιράν

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η επίθεση του Σαββάτου εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας προήλθε από το νοτιοδυτικό Ιράν, ανέφερε την Τρίτη στο πρακτορείο Reuters ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Τρεις αξιωματούχοι, που μίλησαν στο Ρόιτερς και δεν θέλησαν να κατονομαστούν, ανέφεραν ότι στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν τόσο πύραυλοι Κρουζ όσο και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, επισημαίνοντας ότι η επίθεση ενείχε έναν υψηλότερο βαθμό περιπλοκότητας και επιτήδευσης σε σχέση με ό,τι πιστευόταν αρχικά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αργότερα αυτόν τον μήνα. Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι θα προτιμούσε να μην συναντηθεί με τον Ροχανί, όμως δεν το αποκλείει.

"Δεν σχεδιάζω να τον συναντήσω. Δεν νομίζω ότι είναι ακόμη έτοιμοι, όμως θα ετοιμαστούν" είπε ο Τραμπ. "Δεν αποκλείω ποτέ τίποτα, όμως θα προτιμούσα να μην τον συναντήσω" πρόσθεσε. 

Τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Ιράν είπε ότι δεν θα συναντηθεί με τον Τραμπ στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ