Οι αντάρτες Χούτι κατηγορούν τη Σαουδική Αραβία για επικίνδυνη κλιμάκωση

Oι αντάρτες Χούτι της Υεμένης κατηγόρησαν σήμερα τον συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία για «σοβαρή κλιμάκωση στη Χοντέιντα, η οποία κινδυνεύει να δυναμιτίσει» τη συμφωνία που υπεγράφη τον Δεκέμβριο στην Στοκχόλμη και αφορά την εκεχειρία και την απομάκρυνση των δυνάμεων από αυτή την στρατηγικής σημασίας πόλη.


«Οι εντατικοί βομβαρδισμοί στη Χοντέιντα αποτελούν σοβαρή κλιμάκωση που κινδυνεύει να δυναμιτίσει τη συμφωνία της Σουηδίας», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αμπντεσάλεμ, ηγετικό στέλεχος των Χούτι, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυό τους al Massirah.


«Ο συνασπισμός θα είναι υπεύθυνος για τις επιπτώσεις αυτής της κλιμάκωσης, η οποία αποτελεί δοκιμασία για τον ΟΗΕ», πρόσθεσε.


Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι εξαπέλυσε στρατιωτική επιχείρηση στην Υεμένη εναντίον θέσεων των σιιτών ανταρτών στη Χοντέιντα, στη νότια Υεμένη.


Ο αραβικός συνασπισμός κατέστρεψε τέσσερις τοποθεσίες βόρεια της Χοντέιντα, τις οποίες οι σιίτες αντάρτες χρησιμοποιούν για την κατασκευή τηλεκατευθυνόμενων πλοίων και θαλάσσιων ναρκών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ