Οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου εκβιάζουν

Οι δυτικές χώρες επιτρέπουν στο Κόσοβο να χρησιμοποιεί την απειλή της πρόκλησης χάους για να τις εκβιάσει να του χορηγήσουν καθεστώς ανεξαρτησίας, γράφει ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε άρθρο του που δημοσιεύεται.

Στην περίπτωση του Κοσόβου, οι εταίροι μας τείνουν να υποκύψουν στον εκβιασμό που γίνεται με (την απειλή) της βίας και της αναρχίας, σημειώνει ο Λαβρόφ στο άρθρο του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα www.mid.ru.

Στο άρθρο των 4.000 λέξεων, ο Λαβρόφ κατηγορεί επίσης τη Δύση ότι ακολουθεί μια εσφαλμένη πολιτική συγκράτησης της Ρωσίας και σημειώνει ότι μια καλύτερη προσέγγιση θα ήταν μια σύμπλευση με τη Μόσχα.

Δυτικοί διπλωμάτες προειδοποιούν για πρόκληση αυξανόμενης ένταση στη σερβική επαρχία, η πλειοψηφία των κατοίκων της οποίας είναι Αλβανοί Κοσοβάροι, αν δεν της χορηγηθεί ανεξαρτησία. Η Μόσχα αντιτίθεται στη χορήγηση ανεξαρτησίας στο Κόσοβο υποστηρίζοντας τη σύμμαχό της Σερβία.

Την εκδοχή ότι φανατικοί ρώσοι εθνικιστές ευθύνονται για τη βομβιστική επίθεση που προκάλεσε τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στις αρχές της εβδομάδας προτάσσουν οι ερευνητές της αστυνομίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Οι ανακριτές και το προσωπικό που μετέχει στην έρευνα εργάζεται πάνω σε διάφορες πτυχές, ωστόσο αυτή που προτάσσουν είναι ότι σε αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια εμπλέκονται εκπρόσωποι εξτρεμιστικών εθνικιστικών οργανώσεων, πρόσθεσε το Ίντερφαξ επικαλούμενο την πηγή αυτή.

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι τραυματίσθηκαν στην αρχή της εβδομάδας μετά τον εκτροχιασμό τεσσάρων βαγονιών μιας αμαξοστοιχίας, η οποία πραγματοποιούσε το δρομολόγιο ανάμεσα στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη.

Πηγή: skai.gr