Οδηγίες Τσάβες για εξοικονόμηση νερού και ηλεκτρικού

Να σταματήσουν να τραγουδούν στο μπάνιο και το ντους τους να διαρκεί μόνο τρία λεπτά γιατί η χώρα έχει πρόβλημα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, ζήτησε από τους πολίτες της Βενεζουέλας, ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες.

Η Βενεζουέλα, μία από τις μεγαλύτερες πετρελαιοεξαγωγικές χώρες του κόσμου, πέρασε πέρυσι πολλές διακοπές στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας της ταχύτατα αυξανόμενης ζήτησης και των περιορισμένων επενδύσεων, οι οποίες έχουν αυξηθεί με την πτώση της στάθμης του νερού στα υδροηλεκτρικά φράγματα, που παράγουν το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Τσάβες ανακοίνωσε μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας και είπε ότι θα δημιουργήσει ειδικό υπουργείο για την έλλειψη ηλεκτρισμού, η οποία έχει επηρεάσει την εικόνα της σοσιαλιστικής επανάστασής του, λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2010.

Ζητώντας συντήρηση των υδάτινων αποθεμάτων, ο αριστερός πρόεδρος της Βενεζουέλας είπε ότι η χαμηλή στάθμη των βροχοπτώσεων που προκλήθηκε από το φαινόμενο Ελ Νίνιο είχε ως αποτέλεσμα η στάθμη των υδάτων να είναι εξαιρετικά χαμηλή στη δεξαμενή του Ελ Γκουρί, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φράγματα του κόσμου.
Πηγή: skai.gr