Ο Ζάκερμπεργκ αλλάζει το Facebook: Ριζικός ανασχεδιασμός-Ραντεβού στα κρυφά

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ αποφάσισε να αλλάξει ριζικά το Facebook την (καλή ή κακή όπως το πάρει κανείς…) συνήθεια 2,8 δισ. ανθρώπων παγκοσμίως, και η απόφασή του προκαλεί ανάμεικτες αντιδράσεις!  

Με κεντρικό σύνθημα «Το μέλλον είναι ιδιωτικό» στον απόηχο των αλλεπάλληλων σκανδάλων με διαρροές προσωπικών δεδομένων προεξάρχοντος του Cambridge Analytica, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook μίλησε στο ετήσιο συνέδριο του Facebook για το πώς οραματίζεται το μέλλον. 

Facebook F8 new design

Τι αλλάζει


Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνονται λιγότερες αλλά και σπουδαιότερες αλλαγές στο UI του Facebook, όπως το νέο «εκσυγχρονισμένο» λογότυπο και ανασχεδιασμός, αλλά, κυρίως, η «αναβάθμιση» των Groups και των Events σε βάρος του News Feed όπου εμφανίζονται οι ενημερώσεις από τους φίλους.  Έτσι, τα Groups θα βρίσκονται πλέον στο μέσο της νέας μπάρας επιλογών, ενώ καθίσταται ευκολότερος ο εντοπισμός νέων ομάδων. Μία άλλη δυνατότητα, αυτή με την ονομασία "Meet New Friends", αναλαμβάνει όπως φανερώνει και η ονομασία του, να βοηθήσει τους χρήστες του να κάνουν νέους φίλους. 

Παράλληλα, ο Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε και το περιζήτητο dark mode, αρχικά για λειτουργικό iOS, δεν έγινε γνωστό όμως πότε ακριβώς θα το δουν οι χρήστες; στις οθόνες των κινητών τους. 

Facebook web dark mode

Πότε έρχονται οι αλλαγές

Οι κάτοικοι των ΗΠΑ θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν πρόσβαση στη νέα έκδοση της εφαρμογής του Facebook για Android και iOS ενώ ο ανασχεδιασμός της ιστοσελίδας θα «ενεργοποιηθεί» το φθινόπωρο, ενώ αναμένεται και σειρά αλλαγών με «επικοινωνία» του Facebook με  Messenger και Instagram. 

«Ραντεβού στα κρυφά»; 


Παράλληλα, η εφαρμογή Facebook Dating, δίνει στο χρήστη της κοινωνικής πλατφόρμας να δημιουργήσει ένα -κρυφό και διακριτό- «προφίλ για ραντεβού», που θα είναι ορατό μόνο σε χρήστες της ίδιας εφαρμογής.