Ο Βρετανός πρωθυπουργός ξέχασε την ομιλία του και άρχισε να μιλά για την... Πέπα το γουρουνάκι (Vid)

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έμεινε να παραπαίει όταν έχασε τα λόγια του κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI) στο South Shields και ξεκίνησε να μιλάει για την «Πέπα το γουρουνάκι» σε επιχειρηματίες.

Έμεινε άφωνος για περίπου 20 δευτερόλεπτα καθώς έψαχνε το κείμενό του, μουρμουρίζοντας «συγχωρέστε με, συγχωρέστε με».

Στη συνέχεια ο Βρετανός πρωθυπουργός ρώτησε τους επιχειρηματίες αν είχαν επισκεφθεί ποτέ το θεματικό πάρκο «Peppa Pig World» λέγοντας «Είναι πολύ δικό μου μέρος. Έχει πολύ ασφαλείς δρόμους, πειθαρχία και δίνεται μεγάλη έμφαση στο νέο σύστημα μαζικής μεταφοράς".

Μάλιστα ο ίδιος συνέκρινε τον εαυτό του με τον Μωυσή, επειδή κατέληγε σε ένα «σχέδιο 10 σημείων» για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επενδύσουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Τον περιέγραψε ως έναν νέο δεκάλογο που έφτιαξε ακριβώς πριν από ένα χρόνο – και πρόσθεσε: «Είπα στους υπαλλήλους μου, οι νέες 10 εντολές ήταν ότι «θα αναπτύξεις» βιομηχανίες όπως η υπεράκτια αιολική ενέργεια, υδρογόνο, πυρηνική ενέργεια και δέσμευση άνθρακα.

Η «συμβολική» ομιλία επικρίθηκε από τη σκιώδη καγκελάριο των Εργατικών, Ρέιτσελ Ριβς. Είπε ότι δείχνει «πόσο ανόητα αντιμετωπίζει τις βρετανικές επιχειρήσεις» και την έλλειψη ενός κυβερνητικού σχεδίου για την ανάπτυξη, προσθέτοντας: «Κανείς δεν γελούσε, γιατί το αστείο δεν είναι πια αστείο. Οι Εργατικοί είναι το αληθινό κόμμα των επιχειρήσεων».

Πηγή: Guardian