Ο Τραμπ μπορεί να τιτίβισε απόρρητη φωτογραφία από το Ιράν

Φωτογραφία που φαίνεται να εικονίζει την αποτυχημένη εκτόξευση δορυφόρου από το Ιράν ανήρτησε στο Twitter ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, εγείροντας υποψίες ότι αποκάλυψε απόρρητο κατασκοπευτικό υλικό.

Η φωτογραφία φανερώνει το μέγεθος της καταστροφής. Ο πύργος έχει υποστεί σοβαρές βλάβες, ο φορητός εκτοξευτήρας κείτεται στο έδαφος φέροντας μεγάλες ζημιές, ενώ κοντινά κτήρια και οχήματα έχουν μισοκαταστραφεί.

Στην ανάρτησή του ο κ. Τραμπ υποστήριξε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν καμία ανάμειξη στο ατύχημα, ενώ ανέφερε ονομαστικά το πεδίο εκτόξευσης.

Φάνηκε μάλιστα να ειρωνεύεται την Τεχεράνη, ευχόμενος στις ιρανικές Αρχές «καλή τύχη» καθώς ερευνούν το «καταστροφικό ατύχημα».



Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο δίκτυο CNBC πως η φωτογραφία είχε περιληφθεί σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου την Παρασκευή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος υπεραμύνθηκε της απόφασής του τα δημοσιοποιήσει την φωτογραφία. «Είχαμε μία φωτογραφία, την δημοσίευσα, που είχε το απόλυτο δικαίωμα να κάνω», είπε.
Πηγή: skai.gr