Αποστολή ΣΚΑΪ στην Αυστραλία: Ανυπολόγιστη καταστροφή με πολλά πύρινα μέτωπα

Ο Τίμος Παπαδόπουλος και ο ΣΚΑΪ βρέθηκαν στο πύρινο μέτωπο της κωμόπολης Brainsdale της Βικτώρια, όπου η πυρκαγιά στο δάσος μαίνεται ακόμα. 

Το Brainsdale βρίσκεται 350.000 ανατολικά της Μελβούρνης και είναι ένα από τα μεγαλύτερα μέτωπα.

Όλοι είναι εγκλωβισμένοι στην κωμόπολη και χρειάζονται προστατευτικές μάσκες για να κυκλοφορήσουν, όπως ενημέρωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ. Επίσης, οι αρχές δεν επιτρέπουν σε κανέναν να πλησιάσει τα σημεία που φλέγονται.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ακόμα πολλά ανεξέλεγκτα μέτωπα, όμως λόγω των καιρικών συνθηκών οι πυροσβέστες μπορούν να επιχειρήσουν καλύτερα μέσα στα μέτωπα. Είναι, παρόλα αυτά, ανθρωπίνως αδύνατο να τα περιορίσουν όλα σε μια μέρα.

Πέρα από την ανυπολόγιστη καταστροφή στη χλωρίδα της ηπείρου, οι αρχές έχουν στο νου τους να προστατέψουν και τα ζώα, καθώς ο αριθμός που έχει μέχρι τώρα καεί είναι πολύ μεγάλος. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο αριθμός αυτό θα ξεπεράσει το 1 δισ.

Συνολικά, από τις πυρκαγιές, οι νεκροί ανέρχονται στους 26, ενώ οι αρχές φοβούνται για τα χειρότερα, καθώς το συγκεκριμένο δίμηνο είναι η καρδιά του καλοκαιριού στην Αυστραλία και οι θερμοκρασίες αναμένονται υψηλές.
 

Πηγή: skai.gr