Ο ΣΚΑΪ στη φλεγόμενη Αυστραλία: Θρήνος στην κηδεία εθελοντή πυροσβέστη

Τις πληγές της από το φονικό πέρασμα των πυρκαγιών μετρά η Αυστραλία. Ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ, Τίμος Παπαδόπουλος καταγράφει την πρωτοφανή καταστροφή που βιώνει η Αυστραλία, τον υπεράνθρωπο αγώνα των πυροσβεστών στα πύρινα μέτωπα αλλά και τις ιστορίες των ανθρώπων που έχασαν στην άνιση μάχη με τις φλόγες.

Ο 28χρονος εθελοντής πυροσβέστης Σαμουελ Μακ Πολ, έχασε τη ζωή του παραμονές Πρωτοχρονιάς, πολεμώντας με τις φλόγες στη Νότια Νέα Ουαλία, όταν πανίσχυροι άνεμοι αναποδογύρισαν το όχημα στο οποίο επέβαινε.

Σε κλίμα συγκίνησης γυναίκα του αδικοχαμένου πυροσβέστη, που είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδί, παρέλαβε μετάλλιο ανδρείας προς τιμήν του συζύγου της.

«Ο Σαμ ήταν ένας αξιοθαύμαστος νέος, που πέθανε σαν ήρωας», δήλωσε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νότιας Νέας Ουαλίας, Σέιν Φιτζσίμονς.

Εκατοντάδες άνθρωποι παρέστησαν στην κηδεία του, ανάμεσά τους ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μορισον.

Ο πολύμηνος αγώνας που δίνουν πυροσβέστες, στρατιώτες και αστυνομικοί με τις πυρκαγιές είναι πρωτοφανής.

Ο Τίμος Παπαδόπουλος με την κάμερα του ΣΚΑΪ, μπήκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Σέιλ, στην πολιτεία Βικτώρια, εκεί που βρίσκεται η βάση των δυνάμεων του αυστραλιανού στρατού, που παλεύουν με τις φλόγες, εδώ και μήνες.

Τα αποκλειστικά πλάνα του ΣΚΑΪ, δείχνουν στρατιώτες να ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες, να συγκεντρώνουν συσσίτια για τους πληγέντες, να περισυνελλέγουν νεκρά ζώα από τις καμένες εκτάσεις.

Πηγή: skai.gr