O Σαλβίνι διασύρει 19χρονη γιατί του ύψωσε το «μεσαίο δάχτυλο»

Σάλο έχει προκαλέσει η φωτογραφία της 19χρονης Έρικα Λάμπε, η οποία ενώ καθόταν στο αεροπλάνο δίπλα στον Ματέο Σαλβίνι, έβγαλε σέλφι στην οποία είχε σηκώσει το «μεσαίο δάχτυλο», αλλά και η οργισμένη αντίδραση του Ιταλού πολιτικού.

Θύελλα αντιδράσεων προκλήθηκε με κάποιους να συμφωνούν με τη χειρονομία αυτή, άλλους να κάνουν λόγο για παρανόηση και τον ίδιο τον Σαλβίνι να είναι καυστικός στα σχόλια του, δημοσιεύοντας μάλιστα τα στοιχεία της κοπέλας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το liberoquotidiano.it, σε μια επιστολή της η Λάμπε αναφέρει ότι δέχτηκε απειλές και προσβολές από τον Σαλβίνι, πριν σβήσει τους λογαριασμούς της από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικά με τα όσα γράφει στην επιστολή της η 19χρονη, ο Σαλβίνι μετά το περιστατικό όχι μόνο εξέθεσε τα στοιχεία της στο διαδίκτυο αλλά εξαπέλυσε εναντίον της σοβαρές προσβολές, απειλές θανάτου, διάφορους εκφοβισμούς και εκβιασμό με δημοσίευση πορνογραφικού υλικού.

Η ίδια όπως υποστήριξε τη χειρονομία αυτή την έκανε προς τους φίλους της, με τους οποίους μοιράστηκε την φωτογραφία, την οποία τράβηξε γιατί δεν περίμενε ότι σε μια τόσο φτηνή πτήση θα καθόταν δίπλα στον Ματέο Σαλβίνι.

«Μοιράστηκα αυτή τη φωτογραφία με τους φίλους μου για να επισημάνω την απίστευτη σύμπτωση να ταξιδεύω σε πτήση χαμηλού κόστους και να κάθομαι μαζί με τον Σαλβίνι.» είπε η κοπέλα και προσέθεσε «η χειρονομία απευθυνόταν στους ανθρώπους που έστειλα τη φωτογραφία και δεν είχε καμία σχέση με τον Σαλβίνι (ο οποίος, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, περιβάλλεται από διάφορες μικρές καρδιές) ».

Ο Ματέο Σαλβίνι στη δημοσίευσή του όπου διαπόμπευσε τη νεαρή κοπέλα έγραψε με καυστικό τρόπο: 

«Πόσο ωραίο να ταξιδεύεις παρέα με ευγενικούς ανθρώπους! Και μετά βγαίνουν στους δρόμους και μάχονται κατά του μίσους, της βίας και της αγένειας.»

Η Λάμπε σε συνέχεια της δημοσίευσής της απάντησε πως δεν ασχολείται με την πολιτική, καθώς ακόμα δεν είναι σε ηλικία που να καταλαβαίνει και πολλά και δεν είχε την πρόθεση να φανεί κάτι τέτοιο με τη φωτογραφία της.

«Δεν είμαι αριστερή ούτε και δεξιά. Δεν ενδιαφέρομαι πολύ για την πολιτική ... και μάλλον σε λίγα χρόνια θα κατανοήσω καλύτερα κάθε θέμα που σχετίζεται με αυτό. Δεν περίμενα έκθεση αυτού του μεγέθους στα μέσα ενημέρωσης και λυπάμαι. Τίποτα από αυτά δεν ήταν πρόθεσή μου.» 

Στη συνέχεια έγραψε ένα σημείωμα – ερώτηση την οποία θεώρησε μακράν πιο σημαντική.

«Ένα μικρό σημείωμα σε ένα ζήτημα που είναι πιο σημαντικό κατ’ εμέ: 
Ο διαδικτυακός εκφοβισμός (cyberbullying) υπάρχει και σήμερα ήμουν θύμα του. Οι λέξεις μπορούν να βλάψουν περισσότερο από ό, τι νομίζετε και αυτό, δυστυχώς, δεν φαίνεται να είναι αποδεκτό από την κοινή γνώμη. Λυπάμαι πολύ.»

Πηγή: skai.gr