Ο Ρομπέν των τραπεζών

Σε φυλάκιση δύο ετών και δέκα μηνών καταδικάστηκε ανώτερο στέλεχος γερμανικής τράπεζας, ο οποίος έκλεβε χρήματα από πλούσιους πελάτες της τράπεζας για να βοηθήσει φτωχούς πελάτες.

Ο 45χρονος καταδικασθείς, γνωστός και ως \"σύγχρονος Ρομπέν των Δασών\" από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, μετέφερε 2,1 εκατ. ευρώ προς πελάτες που ένιωθε ότι είχαν ανάγκες, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως στελέχους σε τράπεζα στο Τάουμπερφρανκεν στη νότια Γερμανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικαστηρίου της πόλης Μόσμπαχ, \"ο κατηγορούμενος προέβη στις εν λόγω κινήσεις προκειμένου να παράσχει ρευστότητα σε πελάτες που, κατά την άποψη του, παρουσίαζαν έλλειψη χρημάτων και δεν είχαν τη δυνατότητα λήψης δανείου με τους συνηθισμένους όρους της αγοράς\". Όμως, σύντομα, ο καταδικασθείς έχασε τον έλεγχο των χρημάτων που είχε κινήσει προς άλλους λογαριασμούς, καθώς και το από που είχαν προέλθει.

Η δράση του καταδικασθέντος αποκαλύφτηκε, όταν ο ίδιος παρουσιάστηκε στις αστυνομικές αρχές τον Ιανουάριο του 2006 και ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν ξεκινήσει να αναφέρονται στην υπόθεση. Μάλιστα, ο \"σύγχρονος Ρομπέν των Δασών\" κατάφερε να καλύψει κάποιες από τις οικονομικές \"τρύπες\" που δημιούργησε, μειώνοντας το έλλειμμα της τράπεζας \"Sparkasse Tauberfranken\" σε περίπου 640.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο καταδικασθείς ομολόγησε τη δράση του -που διήρκεσε πέντε χρόνια- ενώ διατηρεί το δικαίωμα κατάθεσης έφεσης κατά της απόφασης.
Πηγή: skai.gr