Ο πρωθυπουργός του Ιράκ θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός του Ιράκ, Ιγιάντ Αλάουι, αναμένεται ότι απευθυνθεί, για πρώτη φορά, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 24 Σεπτεμβρίου και ενδεχομένως να μεταβεί αμέσως μετά στην Ουάσινγκτον, όπως ανέφεραν την Παρασκευή ιρακινές και αμερικανικές πηγές.
Ο Αλάουι θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη από τις 19 ή τις 20 Σεπτεμβρίου για να παρακολουθήσει τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης στην οποία αναμένεται να μιλήσουν 176 πρόεδροι, πρωθυπουργοί και υπουργοί εξωτερικών απ` όλο τον κόσμο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, θα μιλήσει στις 21 Σεπτεμβρίου, την ημέρα έναρξης των δεκαπενθήμερων εργασιών του Σώματος.
Στην ιρακινή αντιπροσωπεία θα μετέχει και ο προσωρινός υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χοσίγιαρ Ζεμπάρι που είχε την ίδια θέση και στο διορισμένο από τις ΗΠΑ Κυβερνητικό Συμβούλιο του Ιράκ η θητεία του οποίου έληξε τον περασμένο Ιούνιο.
Στην περσινή συνέλευση εκ μέρους του Ιράκ είχε μιλήσει ο Αχμεντ Σάλαμπι, ο οποίος σήμερα κατηγορείται από την κυβέρνηση του Αλάουι για πλαστογραφία και άλλα αδικήματα.
Πηγή: skai.gr