Ο Πούτιν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Στις εργασίες της συνόδου της ευρωατλαντικής συμμαχίας, που διεξάγονται 2 με 4 Απριλίου, θα συμμετάσχει ο πρόεδρος της Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο πρόεδρος της Ρωσίας αποδέχθηκε την πρόσκληση του ΝΑΤΟ , όπως επιβεβαίωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Στις αρχές Απριλίου θα συνεδριάσει και το συμβούλιο Ρωσίας -  ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο των συναντήσεων της συνόδου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ο κ. Λαβρόφ επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Ρώσου προέδρου στην επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στη Γενεύη, για τις προοπτικές της συνεργασίας Ρωσίας- Ευρώπης.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας τόνισε ότι η παρουσία του κ. Πούτιν στις εργασίες της συνόδου του ΝΑΤΟ αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή στο διάλογο για όλα τα θέματα.

Με ικανοποίηση υποδέχθηκε την είδηση της συμμετοχής του Ρώσου προέδρου στη σύνοδο η διοργανώτρια χώρα, Ρουμανία, ο υπουργός Εξωτερικών της οποίας, Άντριαν Τσιοροϊάνου, δήλωσε πως αυτό αποδεικνύει τη βούληση της Μόσχας για έναν ευρέως φάσματος διάλογο με τη Συμμαχία.

"Η Ρουμανία και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ επιθυμούν μια υψηλή εκπροσώπηση της Ρωσίας στη σύνοδο, που θα δώσει ώθηση στο διάλογο ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Η δήλωση του κ. Λαβρόφ ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα παραστεί στη σύνοδο φαίνεται να επιβεβαιώνει- μεταξύ άλλων- τη βούληση της Ρωσίας για έναν ευρέως φάσματος διάλογο. Αυτή η επιβεβαίωση, εμάς, ως διοργανωτές της συνόδου, μας ικανοποιεί", τόνισε ο κ. Τσιοροϊάνου.
Πηγή: skai.gr