Κλείσιμο

Ο Πούτιν ελπίζει σε συμβιβασμό

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι εξακολουθεί να ελπίζει πως θα υπάρξει συμβιβαστική λύση με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τα σχέδιά της για εγκατάσταση μίας πυραυλικής ασπίδας στην Ανατολική Ευρώπη.

\Δεν χάσαμε ακόμη όλες τις πιθανότητες,εξακολουθεί να υπάρχει κάποιος βαθμός υγιούς αισιοδοξίας\, μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα δηλώσεις του ρώσου προέδρου προς δημοσιογράφους κατά την διάρκεια επίσκεψης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

\Αναφορικά με τον αντίλογο, υπάρχει και θα εξακολουθήσει να υπάρχει. Είναι σημαντικό να μην υπάρξει αντιπαράθεση. Το βασικό είναι να αναζητηθεί μία συμβιβαστική λύση και να επιτευχθεί συμφωνία\, πρόσθεσε.

Η Μόσχα θεωρεί πως τα σχέδια για εγκατάσταση ανασχαιτικών πυραύλων στην Πολωνία και ενός σταθμού ραντάρ στην Τσεχία, αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι θέλουν να αμυνθούν από πυραύλους που πιθανόν να εκτοξευθούν από \απείθαρχα κράτη\όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα.

Εξάλλου, ο πρόεδρος Πούτιν φέρεται να δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι η χώρα του μπορεί να προβεί σε αντίμετρα εάν ΗΠΑ και ευρωπαικές χώρες περιορίσουν τις ξένες επενδύσεις στις οικονομίες τους. \Φυσικά, εάν συνεχιστεί αυτό θα αναγκαστούμε να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των συμφερόντων μας\, ανέφερε σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πούτιν βρίσκεται στον Κόλπο επιστρέφοντας στην Μόσχα από μία σύνοδο κορυφής στην Αυστραλία όπου είχε συνομιλίες με τον αμερικανικό πρόεδρο Μπους.
Πηγή: skai.gr