Ο πρίγκιπας Ουίλαμ μιλά για ρατσισμό και το Τwitter τον...πετσοκόβει για τη Μέγκαν

Το βράδυ της Κυριακής 11 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε ο τελικός του Euro ανάμεσα σε Αγγλία και Ιταλία, με την Ιταλία να παίρνει τη νίκη στα πέναλτι.

Στο τέλος του αγώνα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ανήρτησε ένα tweet που καταδίκαζε τον ρατσισμό, αφού παίκτες από την ομάδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας αποτέλεσαν αντικείμενο ρατσιστικών επιθέσεων μετά την ήττα τους από την Ιταλία.

Το tweet έγραφε: «Είμαι αηδιασμένος από τη ρατσιστική κακοποίηση που είχε ως στόχο τους παίκτες της Αγγλίας μετά τον χθεσινό αγώνα. Είναι εντελώς απαράδεκτο οι παίκτες να υπομένουν αυτήν την αποτρόπαια συμπεριφορά. Πρέπει να σταματήσει τώρα και όλοι όσοι εμπλέκονται θα πρέπει να λογοδοτούν. W».

 

Το viral Tweet και το trending
Το tweet αυτό ήταν η αφορμή ο πρίγκιπας Ουίλιαμ να γίνει trend στο Twitter και μάλιστα όχι μόνος του, αλλά μαζί με τη Μέγκαν Μαρκλ. 

Πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν γιατί το παλάτι δεν υπερασπίστηκε δημόσια τη Μέγκαν αφού αντιμετώπισε, όπως η ίδια δήλωσε, ρατσισμό κατά τη διάρκεια της εποχής της στα ανάκτορα. Η Μέγκαν και ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψαν τον ρατσισμό που εκείνη ένιωσε και βίωσε κατά τη διάρκεια της περιόδου τους στη βασιλική οικογένεια, στη συνέντευξή τους στην Όπρα Γουίνφρεϊ τον Μάρτιο του 2021. Μάλιστα, η Μέγκαν είχε αναφέρει ότι ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας εξέφρασε ανησυχία για το πιθανό χρώμα του δέρματος του Άρτσι.

Το Τwitter απάντησε στον Ουίλαμ
Αρκετοί ήταν αυτοί που μέσω του Twitter έκαναν λόγο για επιλεκτική υποστήριξη του Ουίλιαμ απέναντι στον ρατσισμό, αφού όταν έγιναν τα σχόλια εκείνα για την Μέγκαν και τον Άρτσι δεν τοποθετήθηκε δημοσίως και φυσικά δεν την υποστήριξε.

Τα tweets εμφανιζόταν το ένα πίσω από το άλλο και έκριναν έντονα τον Ουίλιαμ που «θυμήθηκε να μιλήσει για ρατσιστικές επιθέσεις μόνο για τους παίκτες της Εθνικής Αγγλίας».

«Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ νιώθει άρρωστος από τον ρατσισμό, απλά αηδιασμένος... Απλά όχι για τη Μέγκαν Μαρκλ Markle και τον Άρτσι».

«Που ήταν όλη αυτή η ενέργεια για τη Μέγκαν Μάρκλ, Ουίλαμ», έγραφαν κάποια από τα σχόλια.

Ενδεικτικά, κάποια από τα tweets: 

 

 

 

 

 

Πηγή: Must