Κλείσιμο

«O Nτόναλτ και το νέο πυρηνικό του όπλο»- Nέο προεκλογικό σόου Τραμπ;

Τον ισχυρισμό ότι οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει νέο πυρηνικό όπλο υπό την επιστασία του ιδίου φέρεται να έχει κάνει ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον δημοσιογράφο Μπομπ Γούντγουορντ όπως αναφέρεται στο αποκαλυπτικό βιβλίο του τελευταίου.

Πρόκειται για μυστικό όπλο που έχει αναπτυχθεί και δεν το γνωρίζουν ούτε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν ούτε ο Κινέζος ομόλογός του Σι, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Εχουμε πράγματα που ούτε έχετε δει ούτε έχετε ακούσει,» φέρεται να έχει πει στον πολύπειρο δημοσιογράφο ο κ. Τραμπ.

Δεν είναι σαφές σε ποιο όπλο αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, αλλά όπως σημειώνει ο συγγραφέας του βιβλίου, με τίτλο «Οργή», αργότερα διασταύρωσε ο ίδιος την αποκάλυψη του κ. Τραμπ με πηγές που είπαν ότι όντως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν ένα μυστικό, νέο οπλικό σύστημα. Οι ίδιες πηγές εξέφρασαν την έκπληξή τους που ο κ. Τραμπ αποκάλυψε την πληροφορία αυτή, αναφέρει η εφημερίδα Washington Post.

«Εχω χτίσει ένα πυρηνικό οπλικό σύστημα που ποτέ κανείς δεν είχε άλλοτε σε αυτή τη χώρα, αυτό που διαθέτουμε είναι απίστευτο,» φέρεται να έχει δηλώσει ο Αμερικανός πρόεδρος σε επίσημη συνέντευξή του στον κ. Γούντγουορντ, γνωστό από την αποκάλυψη του σκανδάλου Γουότεργκειτ στη δεκαετία του 1970.

Σύμφωνα με την αμυντική επιθεώρηση Task & Purpose, είναι πιθανό το όπλο στο οποίο αναφέρθηκε ο ένοικος του Λευκού Οίκου να είναι η κεφαλή W76-2, που είχε ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο του 2018 ως μια χαμηλού κόστους προσθήκη στο πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ. Εχει δε μικρότερο εκρηκτικό αποτέλεσμα από τις βόμβες που έπεσαν το 1945 σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι.