Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε ενόρκως για επίθεση που είχαν δεχτεί διαδηλωτές από φρουρούς του

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε ενόρκως τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της αγωγής που έχουν υποβάλει διαδηλωτές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν επίθεση από τους σωματοφύλακές του το 2015, όπως ανέφερε ο δικηγόρος των εναγόντων.

Ο Τραμπ έδωσε κατάθεση, η οποία βιντεοσκοπήθηκε, στον Πύργο Τραμπ του Μανχάταν, σύμφωνα με τον δικηγόρο Μπέντζαμιν Ντίκτορ, ο οποίος είχε ζητήσει τη μαρτυρία του πρώην προέδρου.

Την περασμένη εβδομάδα η δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης Ντόρις Γκονζάλες διέταξε τον Τραμπ να καταθέσει ενόρκως.

Μια ομάδα διαδηλωτών κατέθεσε αγωγή το 2015, υποστηρίζοντας ότι οι φρουροί ασφαλείας του μεγιστάνα τους επιτέθηκαν ενώ διαμαρτύρονταν έξω από τον Πύργο Τραμπ, τον Σεπτέμβριο του 2015, για τα σχόλια που είχε κάνει ο τότε προεδρικός υποψήφιος, ο οποίος χαρακτήρισε «εγκληματίες και βιαστές» τους Μεξικανούς μετανάστες.

«Φέρνουν ναρκωτικά, φέρνουν εγκληματικότητα, είναι βιαστές», είχε δηλώσει στις 16 Ιουνίου εκείνου του έτους, στην ομιλία με την οποία ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ