Ο Μπους για Κάστρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους εξέφρασε με τον πλέον απόλυτο τρόπο τα συναισθήματά του για τον Φιντέλ Κάστρο, κάνοντας την ευχή να εξαφανιστεί ο Κουβανός ηγέτης.

"Μία ημέρα ο καλός Θεός θα πάρει τον Φιντέλ Κάστρο", δήλωσε ο Τζορτζ Μπους απαντώντας σε ερώτηση, μετά από ομιλία του στο Κολέγιο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ερωτηθείς εάν ο Τζορτζ Μπους ευχήθηκε τον θάνατο του Κάστρο, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Γκόρντον Τζόντρο απάντησε : "Ο πρόεδρος έκανε ένα σχόλιο επί ενός αναπόφευκτου γεγονότος".

Ο Κάστρο έχει αποδειχτεί αγκάθι για πολλούς Αμερικανούς προέδρους. Αφότου ανήλθε στην εξουσία, το 1959, ο Κουβανός ηγέτης έχει δει δέκα προέδρους να περνούν από τον Λευκό Οίκο.

Έγγραφα της CIA που αποχαρακτηρίστηκαν πρόσφατα αποδεικνύουν ότι η αμερικανική αντικατασκοπία συνεργάστηκε με τρεις συμμορίες με στόχο την δολοφονία του Κάστρο στη δεκαετία του 1960.

"Τώρα καταλαβαίνω γιατί επέζησα από τα σχέδια του Μπους και των άλλων προέδρων που έδωσαν εντολή για την δολοφονία μου: ο καλός Θεός με προστάτευσε", σχολίασε ο Φιντέλ Κάστρο, με αφορμή τη δήλωση του Μπους.
Πηγή: skai.gr