Ο Μπλερ στο Βατικανό

Ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ και ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄συναντήθηκαν στο Βατικανό για να συζητήσουν ευαίσθητα θέματα, όπως η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και ορισμένους νόμους που υιοθετήθηκαν πρόσφατα στη Βρετανία, σύμφωνα με ανακοινωθέν του Βατικανού.

Το κείμενο αναφέρει πως ο Τόνι Μπλερ και οι συνομιλητές του στο Βατικανό είχαν  έναν ειλικρινή διάλογο για τη διεθνή κατάσταση, χωρίς να παραλείψουν να αντιμετωπίσουν ζητήματα ιδιαιτέρως ευαίσθητα όπως η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και το μέλλον της Ευρώπης μετά τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

Ο Τόνι Μπλερ εξέφρασε τη ζωηρή επιθυμία του να δεσμευθεί με έναν ειδικό τρόπο για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή και για το διαθρησκευτικό διάλογο μόλις εγκαταλείψει τα πρωθυπουργικά καθήκοντά του, σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Βατικανού.

Το κείμενο δεν αναφέρει τίποτα για μια πιθανή μεταστροφή του Τόνι Μπλερ στον καθολικισμό. Ο Μπλερ, η θητεία του οποίου στον πρωθυπουργικό θώκο λήγει την Τετάρτη, παραδέχθηκε σήμερα έμμεσα στους Τάιμς ότι σκέπτεται να εγκαταλείψει την Αγγλικανική για την Καθολική Εκκλησία.

Το ανακοινωθέν αναφέρει επίσης ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων για ορισμένους νόμους που ενέκρινε πρόσφατα το Κοινοβούλιο της Βρετανίας, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η Καθολική Εκκλησία της Αγγλίας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της στις αρχές του έτους έπειτα από την υιοθέτηση ενός νόμου που υποχρεώνει όλες τις υπηρεσίες υιοθεσίας να δέχονται αιτήσεις από ζευγάρια ομοφυλοφίλων.
Πηγή: skai.gr