Ο Μπιν Λάντεν ζει

Ο Μπιν Λάντεν είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του, βεβαιώνει ένας από τους ηγέτες των Ταλιμπάν.

Ο Μπιν Λάντεν \είναι καλά στην υγεία του και πολύ δραστήριος\, βεβαιώνει ο Μανσούρ Νταλουλάχ, αδελφός του μουλά Νταντουλάχ, του σημαντικότερου ηγέτη των ταλιμπάν, ο οποίος σκοτώθηκε από τις συμμαχικές δυνάμεις τον περασμένο Μάρτιο στο Αφγανιστάν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχει έρθει σε επαφή με τον Μπιν Λάντεν. \Έλαβα μήνυμά του στο οποίο με συμβουλεύει να ακολουθήσω τα βήματα του μουλά Νταντουλάχ και να συνεχίσουμε τη δράση μας για να μην αποδυναμωθούν οι ισλαμιστές μαχητές\, επισημαίνει στο βίντεο που μεταφράστηκε από το Κέντρο Σπουδών InterCenter.

Ο αρχηγός της αλ Κάιντα διαφεύγει μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις ΗΠΑ και σύμφωνα με τους Αμερικανούς κρύβεται σε ορεινή περιοχή στα σύνορα ΑφγανιστάνΠακιστάν.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Χοστ του νοτιοανατολικού Αφγανιστάν Αρσάλα Τζαμάλ διέφυγε απόπειρας δολοφονίας που πραγματοποιήθηκε εναντίον του όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε κοντά στην αυτοκινητοπομπή του αφγανού αξιωματούχου, ανακοινώθηκε από αυτόπτες μάρτυρες.

Εκφράζονται φόβοι ότι αρκετοί από τους σωματοφύλακες του Τζαμάλ σκοτώθηκαν κατά την επίθεση η οποία σημειώθηκε κοντά σε δυτική στρατιωτική βάση λίγο έξω από την πόλη Χοστ.

Λίγα λεπτά μετά την επίθεση ο Τζαμάλ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι σώος και αβλαβής.

\Η επίθεση έγινε εναντίον της αυτοκινητοπομπής μου. Εγώ είμαι καλά, αλλά αυτή τη στιγμή βλέπω ορισμένους ανθρώπους μέσα σε φλεγόμενα αυτοκίνητα μπροστά μου\, είπε.

Δύο αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 11 άνδρες της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής στην Ασφάλεια(Isaf) τραυματίστηκαν όταν Ταλιμπάν επιτέθηκαν εναντίον μίας από τις βάσεις τους στην επαρχία Νουριστάν(βορειοανατολικά), αναφέρεται σε ανακοίνωση της Isaf.

Η επίθεση έγινε στις 5 το πρωί, τοπική ώρα, από αντάρτες Ταλιμπάν που φορούσαν στολές του αφγανικού στρατού γεγονός το οποίο τους βοήθησε να πλησιάσουν στην βάση, είπε ο Κλόντια Φος, εκπρόσωπος της διεθνούς δύναμης.

Μία άλλη εκπρόσωπος της Isaf, η Κριστίν ΝέλσονΣουνγκ ανέφερε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι ¨σκοτώθηκαν πολλοί Ταλιμπάν\, χωρίς όμως να είναι σε θέση να προσδιορίσει αριθμό τους.

Η ταυτότητα των τραυματιών,κανενός από τους οποίους η κατάσταση δεν είναι σοβαρή, δεν έγινε γνωστή,όπως συνηθίζει να κάνει η Isaf.

Η δράση των ανταρτών Ταλιμπαν στην ορεινή αυτή επαρχία, στα σύνορα με το Πακιστάν, είναι ιδιαίτερα έντονη.
Πηγή: skai.gr