Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε μια "θερμή" συνομιλία με τον Τζο Μπάιντεν

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε μια «θερμή συνομιλία» με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σήμερα, έγινε γνωστό από το γραφείο του Νετανιάχου, σε μια καθυστερημένη και σαφή αναγνώριση της ήττας του συμμάχου του Ισραηλινού ηγέτη Ντόναλντ Τραμπ από τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

«Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα για να συζητήσουν τα πολλά θέματα που εκκρεμούν και να επαναβεβαιώσουν την ανάγκη να συνεχίσουν να ενισχύουν την ισχυρή συμμαχία μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ», τονίζεται στην ισραηλινή ανακοίνωση.

Ο Νετανιάχουν συνεχάρη τον Μπάιντεν και την εκλεγμένη αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις με μήνυμά του στο Twitter, στις 8 Νοεμβρίου, μία ημέρα αφότου ο Δημοκρατικός κήρυξε τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Εντούτοις, σε εκείνο το μήνυμα και τα δημόσια σχόλια που ακολούθησαν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε αποφύγει να αναφερθεί στον Μπάιντεν ως «εκλεγμένο πρόεδρο», μια κίνηση που θεωρήθηκε από πολλούς στο Ισραήλ ως μια απόπειρα να αποφύγει να προκαλέσει την οργή του Τραμπ, που αμφισβητεί τη νίκη του αντιπάλου του.

Όμως, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την τηλεφωνική συνδιάλεξη Νετανιάχου-Μπάιντεν, χρησιμοποιήθηκε ο όρος αυτός και επισημάνθηκε ότι είχαν μια «θερμή συνομιλία», κατά την οποία ο εκλεγμένος πρόεδρος «επανέλαβε τη βαθιά δέσμευσή του στο κράτος του Ισραήλ και την ασφάλειά του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ