Ο Μουσάραφ απειλεί τους ξένους μαχητές

Ο πρόεδρος του Πακιστάν, στρατηγός Περβέζ Μουσάραφ απείλησε την Πέμπτη ότι θα «εξολοθρεύσει» τους ξένους μαχητές της Αλ Κάιντα, εάν δεν εγκαταλείψουν αμέσως τις πακιστανικές φυλετικές ζώνες κοντά στα σύνορα της χώρας με το Αφγανιστάν.
"Δεν πρόκειται να ανεχτούμε ποτέ την τρομοκρατία και τους αλλοδαπούς εξτρεμιστές» που κρύβονται στις πακιστανικές φυλετικές ζώνες, τόνισε ο στρατηγός Μουσάραφ σε δηλώσεις του από τη Λαχώρη.
"Αυτοί οι ξένοι μαχητές προχωρούν σε τρομοκρατικές ενέργειες όχι μόνο στο Πακιστάν αλλά και αλλού στον κόσμο», τόνισε και συνέχισε: « Πρέπει να φύγουν αμέσως από το Πακιστάν, αλλιώς θα τους συντρίψουμε».
Αρκετοί Ταλιμπάν και πιθανολογούμενα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα έχουν εγκατασταθεί στα σύνορα μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν αφότου κατέρρευσε το καθεστώς των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν στα τέλη του 2001 και βρήκαν υποστήριξη σε συντηρητικές φυλετικές ομάδες στο Πακιστάν.
Το Πακιστάν, στενός σύμμαχος των ΗΠΑ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ανέπτυξε το 2003 περισσότερους από 80 χιλιάδες στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων του με το Αφγανιστάν και ξεκίνησε εντατικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στις φυλετικές ζώνες, σκοτώνοντας ή συλλαμβάνοντας αρκετούς ξένους μαχητές.
Παράλληλα έχει ζητήσει και επανέλαβε την έκκλησή του την περασμένη εβδομάδα να εγκαταλείψουν το πακιστανικό έδαφος χιλιάδες Αφγανοί πολίτες που ζουν στις περιοχές αυτές.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr