Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 25ης Μαρτίου λόγω παρέλασης: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί Παρασκευή και Σάββατο στην Αθήνα

Που θα απαγορευτεί σταδιακά η στάση, η στάθμευση και η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθήνα  - Στις 25 Μαρτίου θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων -  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στη Θεσσαλονίκη 24 και 25 Μαρτίου

Κλείσιμο

Ο Καναδάς λέει «όχι» στους δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα που σχεδιάζει ο Τραμπ

Η διπλωματία του Καναδά απέρριψε χθες τους δασμούς που εξετάζει να επιβάλλει η κυβέρνηση Τραμπ στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, στο όνομα της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Η ιδέα πως «ο Καναδάς μπορεί να εγείρει οποιαδήποτε απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ είναι αδιανόητη», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άνταμ Όστεν, εκπρόσωπος της Kαναδής υπουργού Εξωτερικών Κρίστια Φρίλαντ.

«Ο Καναδάς και οι ΗΠΑ έχουν την πιο στενή εταιρική σχέση ως προς την οικονομία και την ασφάλεια μεταξύ δύο χωρών στον κόσμο», επέμεινε.

Η Κρίστια Φρίλαντ χαρακτήρισε «παράλογη» την αμερικανική κίνηση και τόνισε ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα που συναρμολογούνται στον Καναδά ανήκουν στην πραγματικότητα σε θυγατρικές αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών και κατασκευάζονται με εξαρτήματα τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από τις ΗΠΑ.

Ο Aμερικανός υπουργός Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος ανακοίνωσε την Τετάρτη την έναρξη έρευνας, κατ' εντολή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να εξακριβωθούν οι επιπτώσεις της «εισαγωγής αυτοκινήτων» στην «εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ». Το πόρισμά της προεξοφλείται πως θα χρησιμοποιηθεί για να επιβληθούν δασμοί.

Οι δασμοί αυτοί ενδέχεται να φθάσουν το 25%,
σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα «The Wall Street Journal» την Τετάρτη.

Η επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών των τριών κρατών της βόρειας Αμερικής, της NAFTA, που άρχισε τον Αύγουστο, επικεντρώνεται το τελευταίο διάστημα στο ακανθώδες ζήτημα της αυτοκινητοβιομηχανίας, με την Ουάσινγκτον να αξιώνει παραχωρήσεις από τον Καναδά και το Μεξικό.

Το μεγαλύτερο μέρος των εισαγωγών και των εξαγωγών του Καναδά ως προς τον τομέα των αυτοκινήτων, των εξαρτημάτων και των ανταλλακτικών τους γίνεται από και προς τις ΗΠΑ. 

Οι εξαγωγές του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας του Καναδά τον Μάρτιο μειώθηκαν κατά 5% στα 7,9 δισεκατομμύρια καναδικά δολάρια (5,2 δισεκ. ευρώ). Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 12%, στα 9,2 δισεκ. δολάρια.
Πηγή: skai.gr